Županijska organizacija HSU-a održala izborno-izvještajnu skupštinu Foto: HSU

Županijska organizacija HSU-a održala izborno-izvještajnu skupštinu

Varaždinske vijesti | 26.10.2023. u 20:26h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Varaždinske županije održala je 24. listopada izborno-izvještajnu skupštinu.

Skupštini je, u ime koalicijskog partnera i župana Varaždinske županije, nazočio politički tajnik ŽO HDZ-a Alen Runac, koji se prigodnim riječima obratio nazočnima na Skupštini. Runac je u svom obraćanju naglasio izuzetno dobru suradnju HDZ-a i HSU-a te konstatirao kako je "svima u interesu da umirovljenici Varaždinske županije imaju dostojanstveno starenje".

hsu_varazdinske_zupanije_24102023_1.jpg

Nakon izbora radnih tijela te konstatiranja da su svi od utvrđenih 58 delegata prisutni, Izvješće o radu i plan rada stranke u sljedećem razdoblju podnijela je predsjednica ŽO HSU Jadranka Bahlen.

Osvrnula se na ostvarene rezultate u realizaciji planiranih mjera i aktivnosti sukladno potrebama umirovljenika i osoba starije životne dobi, posebice u brizi za pravnu zaštitu umirovljenika, brigu o socijalnoj skrbi, borbi za bolji materijalni status umirovljenika kroz povećanje mirovina i načina usklađenja istih, te uvođenja i drugih umirovljeničkih proizvoda kojima se utiče na život umirovljenika.

hsu_varazdinske_zupanije_24102023_2.jpg

Bahlen je zahvalila koalicijskom partneru na razumijevanju za potrebe umirovljenika te pohvalila "bogatu i plodonosnu suradnju HSU-a i Varaždinske županije".

- Već smo 18 godina prisutni na političkoj sceni Varaždinske županije i od prvog dana imamo svog predstavnika u županijskoj skupštini. Zahvaljujući vrlo kvalitetnoj koaliciji HSU-HDZ, sredstva koja dobivaju umirovljenici su na vrlo zavidnom nivou. U odnosu na prijašnju izvršnu vlast, sredstva su se povisila i za 200%. Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije je vrlo aktivan te je HSU izuzetno zadovoljan suradnjom sa Savezom. Kao članica nacionalnog vijeća pri Vladi RH, zalažem se za dobivanje 13. mirovine, ukidanje penalizacije mirovinskih primanja, ukidanje oporezivanja mirovina, promjenu načina usklađivanja mirovina, ukidanje RTV pretplate umirovljenicima te za sijaset drugih pogodnosti za naše umirovljenike - naglasila je Bahlen.

Po završetku radnog dijela Skupštine, delegati su nastavili rad u neformalnom tonu uz druženje.

hsu_varazdinske_zupanije_24102023_3.jpg