Županija raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2020. godinu Foto: Varaždinska županija

Županija raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2020. godinu

Varaždinske vijesti | 11.5.2020. u 12:28h | Objavljeno u Aktualno

U atriju Županijske palače u Varaždinu predstavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2020. godinu, a sam poziv su predstavili predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Mladen Jakopović i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

- Prošle godine je iznos Javnog poziva iznosio milijun kuna, na poziv je stiglo 88 prijava, a 58 prijava je u potpunosti zadovoljilo kriterije i ostvarilo pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 6.000 do 27.000 kuna, ovisno o traženim sredstvima i prikupljenim bodovima. Ono što želim posebno istaknuti je da je među prijavljenima bio čak 41 novi poduzetnik. Zahvaljujući tim sredstvima Varaždinske županije broj kreveta u privatnom smještaju veći je za 150 novih kreveta što čini čak 15% od ukupnog broja ležajeva u našoj županiji. Posebno mi je drago da su se na prošlogodišnji poziv prijavila i tri projekta opremanja i izgradnje prezentacijskih centara (heljda, vino i bučino ulje) koji će nakon realizacije biti prvi takvi u županiji. Ove godine vrijednost Javnog poziva iznosi 900 tisuća kuna i trajat će trideset dana odnosno zaključno do 10. lipnja ove godine. Sigurna sam da će ove godine "Kuće za odmor s pričom" biti vrlo atraktivne poglavito u ovim uvjetima socijalne distance – rekla je Martinčević naglasivši kako je cilj Javnog poziva povećanje smještajnih kapaciteta.

- Prirodne i kulturne ljepote, brojne manifestacije od već postojećih do cijelog niza novih koje je pokrenula naša Turistička zajednica u ovom mandatu, promocije, prezentacije te nagrađivana gastronomija, od kuharske olimpijade u Stuttgartu, nagrađenog bučinog ulja u Bruxellesu samo idu u prilog potvrdi našeg rada i aktivnosti te ulaganja u turizam, a posebno veseli rast broja noćenja u 2018. godini za 20% i rast za 10% u 2019. godini - zaključila je Martinčević.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović kako je osim povećanja broja noćenja cilj i unaprijediti turističku kvalitetu usluge i sadržaja turističkog proizvoda.

- Županija će sufinancirati do maksimalno 50% ukupnih prihvatljivih troškova, pri čemu minimalno sufinanciranje iznosi 5.000,00 kuna, dok je maksimalan iznos do 30.000,00 kuna, s time da će maksimalni iznos ovisiti o broju primljenih prijava i ostvarenom broju bodova prijave. Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti subjekti gospodarstva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, fizičke osobe registrirane za turističku djelatnost i fizičke te pravne osobe koje tek ostvaruju uvjete za početak obavljanja turističke djelatnosti. Na web stranicama Varaždinske županije objavljeni su svi kriteriji i uvjeti natječaja, a podnesene prijave razmatrat će Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu i utvrditi ispunjavaju li formalne uvjete iz ovog Javnog poziva – rekao je Mladen Jakopović.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini je u svom obraćanju rekao kako Županija provodi niz projekata na području turizma te je naznačio kako bez obzira na krizu Turistička zajednica ne staje sa projektima i potporama.

- Naprotiv, radujemo se novim projektima i programima koje pripremamo – rekao je Miran Bojanić Morandini.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci