Župan Stričak proglasio prirodnu nepogodu od suše za Općinu Breznički Hum

| 6.10.2021. u 13:15h | Objavljeno u Aktualno

Župan Anđelko Stričak je danas proglasio prirodnu nepogodu od suše za Općinu Breznički Hum na zahtjev čelnika jedinice lokalne samouprave, a sukladno situaciji na terenu koju je utvrdilo Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Utvrđeno je da su zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padalina tijekom srpnja, kolovoza i rujna nanijete štete od suše na ratarskim, krmnim i povrtlarskim kulturama, što se odrazilo na visinu prinosa, a time prouzročilo i daljnje probleme poljoprivrednim proizvođačima.

Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, a nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Županijsko povjerenstvo će u zakonskom roku izraditi izvješće o šteti te ga dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda (Ministarstvu financija) i Ministarstvu poljoprivrede sa zahtjevom za dodjelu pomoći za djelomičnu naknadu štete nastalu od suše.

Odluka Prirodna Nepogoda Susa Breznicki Hum Listopad 2021 by Varazdinske vijesti on Scribd