Župan Stričak: "Nakon punih 18 godina Vlada premijera Plenkovića riješila problem bala u Brezju" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Župan Stričak: "Nakon punih 18 godina Vlada premijera Plenkovića riješila problem bala u Brezju"

VV | 16.11.2023. u 14:46h | Objavljeno u Aktualno

- Obećano, izvršeno! Nakon punih 18 godina tijekom kojih je balirani otpad bio jedan od največih problema grada Varaždina, nakon pet, šest Vlada koje su se izmijenile kroz to vrijeme, jedino se aktualna Vlada premijera Plenkovića uhvatila ukoštac s tim problemom. Ne samo da se uhvatila, nego ga je i riješila i to na korist svih Varaždinki i Varaždinaca u 100% iznosu - komentirao je župan Anđelko Stričak na svojem Facebook profilu današnju odluku Vlade, prema kojoj će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preuzeti cjelokupni trošak zbrinjavanja odnosno sanacije otpada u Brezju.

- Vlada RH donijela odluku jednoglasno, Fond će preuzet čitav trošak sanacije bala u Brezju

Stričak navodi kako ukupno 216 milijuna kuna, koliko je Grad Varaždin trebao osigurat za zbrinjavanje baliranog otpada, sada mogu preusmjeriti na obrazovanje, odnosno na izgradnju i dogradnju vrtića, rad škola, izgradnju i uređenje objekata u kulturi i sportu, na uređenje javnih površina i slično.

- Gradu Varaždinu sada ostaje 216 milijuna kuna koje može utrošiti na korist svih svojih građana. Veliko hvala i premijeru Plenkoviću i ministru Filipoviću - objavio je Stričak.

Označeno u