Župan proglasio prirodnu nepogodu na području Varaždina, objavljen poziv za prijavu štete

VV | 9.9.2022. u 11:23h | Objavljeno u Aktualno

Dana 6. rujna 2022. upućen je dopis od Grada Varaždina prema Varaždinskoj županiji vezano uz proglašenje prirodne nepogode od suše.

Uvidom na terenu Gradsko povjerenstvo Grada Varaždina za procjenu šteta od prirodnih nepogoda utvrdilo je da su uslijed prirodne nepogode od suše, koja je područje Grada Varaždina pogodila tijekom ljetnih mjeseci 2022. godine, nastale štete većih razmjera na poljoprivrednim kulturama između 60% i 90%, a što se odrazilo na visinu prinosa, a time i prouzročilo daljnje probleme poljoprivrednim proizvođačima.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika sukladno Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda  nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Link na kojem se nalazi odluka:

https://vzz.hr/ustroj/upravna-tijela/upravni-odjel-za-poljoprivredu-i-zastitu-okolisa/odluka-o-proglasenju-nepogode-zbog-suse.html?id=1906&preview=811f7c1689

Gradsko povjerenstvo Grada Varaždina za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na službenim stranicama Grada Varaždina objavilo je Javni poziv za prijavu prvih procjena štete uslijed prirodne nepogode od suše u poljoprivredi na području Grada Varaždina.

Javni poziv nalazi se na poveznici: https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-za-prijavu-prvih-procjena-stete-uslijed-prirodne-nepogode-od-suse-u-poljoprivredi-na-podrucju-grada-varazdina-9872/

Rok za dostavu prijava je petak, 16. rujna 2022 godine do 13 sati.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci