Štromar, Habuš i Jurčec iznenadili vozačice cvijećem

| 8.3.2016. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Na varaždinskom Trgu Bana Josipa Jelačića, Predrag Štromar župan Varaždinske županije, Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik te Darko Jurčec, načelnik Policijske uprave varaždinske dijelili su cvijeće vozačicama čestitavši im Međunarodni Dan žena.

Zaustavili su tako desetak vozačica i dali im prigodan poklon. Mnoge su bile iznenađene i svidjela im se gesta koju pohvaljuju dok su im Štromar, Habuš i Jurčec zaželjeli što manje nezgoda i problema s policijom.

Župna Predrag Štromar istaknuo je kako mu je drago da su sve vozačice koje su zaustavili bile vezane i sve je bilo po propisima što znači da su žene uzornije vozačice od muškaraca.

-Svim ženama na današnji dan treba zapravo zaželjeti da se više i bolje izbore za svoja prava da budu što ravnopravnije muškarcima i ovaj dan je samo dan kad se toga prisjećamo i promoviramo , ali ja mislim da bi to morali raditi svaki dan pa tako recimo u Županiji u kojoj sam ja župan, recimo od osam pročelnika čak pet ih je žena i mislim da treba uvijek omogućiti ženama napredovanje u njihovom poslu te su nekad one puno bolji suradnici nego muškarci, istaknuo je Župan te nadodao kako oni u HNS-u brinu o kvoti podzastupljenog spola jer od devet saborskih zastupnika u Saboru je od toga šest žena.

Gradonačelnik Goran Habuš poručio je kako se nebi smjelo svesti sve na ovaj dan te da se svaki dan treba posvetiti lijepšim polovicama.

-Ova akcija je hvale vrijedna i vidim da svake godine vozačice sve bolje reagiraju, rekao je Gradonačelnik te nadodao šaleći se kako su čak posumnjali da su žene prokužile akciju i da onda kruže okolo nebi li dobile cvijet.

-Po statistici i isto tako po prometnim nesrećama gledano, nema baš puno žena koje su učesnice prometnih nesreća kao vozačice tako da na kraju toga možemo samo reći da smo s tim zadovoljni, rekao je Darko Jurčec Načelnikom policijske uprave varaždinske te nadodao kako su možda opreznije i svjesnije vozačice.

Svi su se složili s tim kako se situacija danas promijenila jer žene sve više voze te se smatraju kvalitetnim vozačima, prije je to bilo drugačije sada se okrenulo u žensku korist. Također, pokazalo se da su žene u potpunosti ravnopravne s muškarcima te zaista nema više razlike između muških i ženskih vozača.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci