Zrinski (SDP): Tražimo za nastavnike u dnevnom boravku ista prava kao u redovnoj nastavi

VV | 18.1.2022. u 16:30h | Objavljeno u Aktualno
Među nastavnicima koji u Varaždinskoj županiji obrazuju našu djecu i pripremaju ih za život ne smije biti razlika u pravima. Svi nastavnici, i oni u nastavi kao i oni koji se za djecu brinu kroz produženi boravak, moraju imati jednaka prava i uvjete. Upravo iz tog razloga SDP Varaždinske županije traži da se nastavnicima u produženom boravku osiguraju primanja kroz cijelu godinu sklapanjem ugovora o radu na neodređeno vrijeme.
- SDP Varaždinske županije iskoristit će sva moguća sredstva i načine kako bi se već od iduće školske godine svim nastavnicima produženog boravka u osnovnim školama Varaždinske županije osigurala primanja i zaposlenje tijekom cijele kalendarske godine - najavio je potpredsjednik županijskog SDP-a i vijećnik Skupštine Varaždinske županije, Luka Zrinski, ističući da bi na taj način svi zaposlenici u produženim boravcima u osnovnim školama dobili ugovore na neodređeno vrijeme te će lakše planirati svoju budućnost, ali i biti zadovoljniji na svom radnom mjestu.
- Nažalost, za sada je jedino Grad Varaždin dolaskom gradonačelnika Nevena Bosilja, uz još nekoliko općina, osigurao sredstva za cjelovita godišnja primanja zaposlenih nastavnika u dnevnim boravcima. Naša namjera je bila da to kroz amandman na proračun Varaždinske županije osiguramo isto za sve preostale djelatnike u školama diljem Varaždinske županije - podsjetio je Zrinski.
SDP će napraviti sve kako bi se od iduće školske godine osigurala sredstva koja bi spomenutim nastavnicima omogućila ugovore na neodređeno vrijeme i primanja tijekom cijele godine, što oni svakako i zaslužuju.
- U trenutku kada se cijela Hrvatska suočava sa poraznim rezultatima pada broja stanovnika, ulaganje u obrazovanje i mlade, najbolja je šansa za budućnost ove županije i regije. No, bez zadovoljnih i adekvatno plaćenih nastavnika nema uspješnog obrazovanja. Te dvije stvari idu ruku pod ruku i mi kao stranka napravit ćemo sve da tako i bude - zaključio je Zrinski dodajući da će ovo pitanje on kao vijećnik, ali i cijela stranačka organizacija, aktualizirati i inzistirati na njemu sve dok se ne dođe do jedinog mogućeg rješenja.
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci