Zrinski (SDP): Tražimo za nastavnike u dnevnom boravku ista prava kao u redovnoj nastavi

VV | 18.1.2022. u 16:30h | Objavljeno u Aktualno
Među nastavnicima koji u Varaždinskoj županiji obrazuju našu djecu i pripremaju ih za život ne smije biti razlika u pravima. Svi nastavnici, i oni u nastavi kao i oni koji se za djecu brinu kroz produženi boravak, moraju imati jednaka prava i uvjete. Upravo iz tog razloga SDP Varaždinske županije traži da se nastavnicima u produženom boravku osiguraju primanja kroz cijelu godinu sklapanjem ugovora o radu na neodređeno vrijeme.
- SDP Varaždinske županije iskoristit će sva moguća sredstva i načine kako bi se već od iduće školske godine svim nastavnicima produženog boravka u osnovnim školama Varaždinske županije osigurala primanja i zaposlenje tijekom cijele kalendarske godine - najavio je potpredsjednik županijskog SDP-a i vijećnik Skupštine Varaždinske županije, Luka Zrinski, ističući da bi na taj način svi zaposlenici u produženim boravcima u osnovnim školama dobili ugovore na neodređeno vrijeme te će lakše planirati svoju budućnost, ali i biti zadovoljniji na svom radnom mjestu.
- Nažalost, za sada je jedino Grad Varaždin dolaskom gradonačelnika Nevena Bosilja, uz još nekoliko općina, osigurao sredstva za cjelovita godišnja primanja zaposlenih nastavnika u dnevnim boravcima. Naša namjera je bila da to kroz amandman na proračun Varaždinske županije osiguramo isto za sve preostale djelatnike u školama diljem Varaždinske županije - podsjetio je Zrinski.
SDP će napraviti sve kako bi se od iduće školske godine osigurala sredstva koja bi spomenutim nastavnicima omogućila ugovore na neodređeno vrijeme i primanja tijekom cijele godine, što oni svakako i zaslužuju.
- U trenutku kada se cijela Hrvatska suočava sa poraznim rezultatima pada broja stanovnika, ulaganje u obrazovanje i mlade, najbolja je šansa za budućnost ove županije i regije. No, bez zadovoljnih i adekvatno plaćenih nastavnika nema uspješnog obrazovanja. Te dvije stvari idu ruku pod ruku i mi kao stranka napravit ćemo sve da tako i bude - zaključio je Zrinski dodajući da će ovo pitanje on kao vijećnik, ali i cijela stranačka organizacija, aktualizirati i inzistirati na njemu sve dok se ne dođe do jedinog mogućeg rješenja.