Znamo da nije jednostavno, ali pridržavajte se mjera i ne okupljajte za Uskrs, sve će se nadzirati Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Znamo da nije jednostavno, ali pridržavajte se mjera i ne okupljajte za Uskrs, sve će se nadzirati

VV | 10.4.2020. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

Vezano uz predstojeće Uskrsne blagdane i najavu toplog i sunčanog vremena za vikend, iz PU varaždinske upozoravaju građane da su i nadalje na snazi ograničenja koja proizlaze iz odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite , a koje se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu i mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima.

- Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, policijski službenici nadzirat će sve lokacije na kojima bi se građani tijekom vikenda mogli okupljati, zajedno s pripadnicima Civilne zaštite i vatrogascima Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te molimo da građani postupaju po njihovim upozorenjima, naredbama i uputama. Vrijeme blagdana i dolaska ljepšeg vremena u ovakvoj situaciji ne može biti izgovor da se prestanete odgovorno ponašati i pratiti preporuke liječnika i epidemiologa. Svjesni smo kako ste promijenili životne navike, kako većinu vremena provodite u svojim domovima i kako trenutno postavljeni uvjeti života svih nas nisu jednostavni, ali pridržavajući se svih preporuka pozitivno utječete na zdravlje svih nas i na duljinu trajanja ove situacije - poručuju iz PU varaždinske.

Kako se za Uskršnje blagdane očekuje veći broj dolazaka hrvatskih državljana koji žive i rade u inozemstvu, također podsjećamo da je epidemiološkim mjerama određeno da će svi građani biti upoznati s mjerom obaveznog smještaja u karantenu ili će morati provesti obaveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.
Policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te svoje aktivnosti usmjeriti na grubo kršenje prometnih propisa, s naglaskom na upravljanje vozila uz prisutnost alkohola, nepoštivanje ograničenja brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela.

Topliji dani također su izazov za vozače mopeda i motocikla koji nastoje nadoknaditi "propušteno vrijeme“ tijekom zimskog razdoblja.

- Kako je proteklih dana na našim cestama zamijećen veći broj mopeda i motocikla, posebno skrećemo pozornost vozačima navedenih kategorija vozila da unatoč tome što se zbog trenutne situacije promet na cestama smanjio, dužni su dosljedno poštivati prometne propise u cilju zaštite svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu - zaključuju.

Označeno u