Zlorabi li Runac svoj položaj u ZSUGV?: Predizborni plakat na stadionu Slobode

VV | 19.4.2021. u 12:49h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što se već našao na meti kritika jer se oglašavao na šećerima u kafiću Ritz čiji su vlasnici gradska tvrtka Parkovi, kao i sumnjive zahvale građanima za plaćanje računa Parkova, kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Runac kao predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina se još jednom našao na meti kritika jer je postavio predizborni plakat na stadionu Slobode, jedan od sportskih objekata u vlasništvu grada i pod upravom ZSUGV.

Među najglasnijim kritičarima za ovaj potez su se javili iz platforme Budimo grad čiju medijsku objavu prenosimo u cijelosti:

"HDZ I RUNAC VARAŽDIN SMATRAJU PLIJENOM

Počelo je s lecima uz račune, nastavilo se sa šećerom za kavu u kafiću „Parkova“, a sada se vješa plakat na stadion kojim upravlja Zajednica sportskih udruga. Kojoj je na čelu baš Alan Runac.

U normalnim zemljama, g. Runac bi već nakon prve afere odustao od političke utrke, a mediji bi zbijali šale na njegov račun. U normalnim zemljama, već bi se pokrenuli postupci zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Naravno, nenormalnoj zemlji ne trebamo imati nikakvih iluzija da će se pravna država uopće pozabaviti ovakvim, za naše prilike trivijalnim, zloupotrebama.

Za HDZ, ponašanje g. Runca je potpuno normalno i prihvatljivo. Jer njegovo ponašanje u potpunosti je u skladu s ponašanjem i vrijednostima te stranke. S politikom koja tretira Hrvatsku kao svoj plijen koji se dijeli i u kojoj je sve podređeno interesima vladajuće stranke. HDZ se više to ne trudi ni sakriti. Njima je jednostavno postalo normalno da se mogu ponašati kako god žele, bez straha od pravosuđa.

Alan Runac svojim potezima potvrdio je pravo lice svoje kandidature. To je politika HDZ-a prema kojoj su stranački interes i ostanak na vlasti jedina ideologija kojoj je sve u državi podređeno. Politika kojoj je normalno da javna firma plaća njegove letke, šećer i predizbornu kampanju. Politika kojoj je normalno da se na naš zajednički stadion objesi njegov plakat. Politika kojoj će, ako dođe u gradsku vijećnicu, biti normalni i puno teži prijestupi.

Mi smatramo da ne smijemo i dalje saginjati glavu i šutjeti na ovakvo ponašanje, već da trebamo dići svoj glas protiv korupcije, klijentelizma, nezakonitosti i nepravde u našem društvu. Jedini način da dokinemo ovakav korupcijski i klijentelistički način vladavine našom državom i gradom je da izađemo na izbore i budemo glas promjena.

Za platformu “Budimo grad”, Dubravka Novak i Ana Petrić"