ZLATNA BILANCA Termoplin pretekao HEP Proizvodnju i ponovno osvojio titulu najuspješnije tvrtke

MGA | 1.7.2022. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno

U Zagrebu su jučer najuspješnijim hrvatskim tvrtkama dodjeljene nagrade "Zlatna bilanca", a među njima su i dvije kompanije s područja Varaždinske županije. Varaždinski Termoplin nagradu je dobio kao najuspješnija tvrtka na području opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizacije, a tvrtka Kaming iz Ljubešćice u kategoriji rudarstva i vađenja. Nagradu je primila direktorica Termoplina Nevenka Grbac.

Svečana dodjela nagrada održana je u četvrtak, 30. lipnja, u KD Vatroslav Lisinski, a organiziraju je Fina u partnerstvu s Jutarnjim listom i pod pokroviteljstvom Vlade RH. Dodjeljeno je ukupno 19 nagrada: 11 Zlatnih bilanci najuspješnijim tvrtkama u pojedinim djelatnostima, 2 priznanja za izvrsnost u kontinuitetu poslovanja te 6 Zlatnih bilanci za posebne kategorije.  

Finini analitičari preciznom metodologijom i izračunima te na temelju godišnjih financijskih izvještaja dolaze do podataka o najuspješnijim tvrtkama. Ove godine je analizirano 144.259 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za ove prestižne nagrade ušlo je njih 3.978. Nagrade se dodjeljuju prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u 5 kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti.

Varaždinski Termoplin pobijedio HEP Proizvodnju i Končar - energetiku i usluge

- Ovo je peti put da Termoplin osvaja Zlatnu bilancu u toj kategoriji, a ove godine u završnici izbora nadmašio je HEP Proizvodnju i Končar - Energetiku i usluge. Analiza pokazatelja profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti za 2021. među 914 tvrtki koje su registrirane za ovu djelatnost pokazala je da najbolje dosege financijskog rejtinga ima Termoplin s 240,1 milijun kuna ostvarenih prihoda, dobiti od 10,3 milijuna kuna te 94 zaposlena... Kada je u pitanju ekonomičnost poslovanja Termoplina, ona se, među ostalim, ogleda u dosegnutom pokazatelju ekonomičnosti ukupnog poslovanja od 106,9 posto, što znači da na svaku kunu rashoda tvrtke dolazi gotovo sedam kuna prihoda - stoji u obrazloženju nagrade.

Kaming iz Ljubešćice ove godine pomeo konkurenciju

- Tvrtka sa šest desetljeća dugom tradicijom proizvodnje kamenih agregata, imao je najbolje financijske pokazatelje u ovogodišnjem izboru Zlatne bilance u djelatnosti rudarstva i vađenja među ukupno 224 kompanije koje su lani poslovale u ovoj branši. Nakon što je lani ušao u najuži izbor ovog priznanja Kaming je ove godine imao najbolje pokazatelje u pogledu profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Uspjeh tvrtke iz Ljubešćice u Varaždinskoj županiji još je veći ako se zna da su u 2021., u odnosu na prethodnu godinu, rasli ukupni prihodi svih tvrtki koje posluju u spomenutoj branši, dosegnuvši 3,2 milijarde kuna uz međugodišnji rast od 10 posto - stoji u obrazloženju.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci