Zlatka Dalića županijski vijećnici izabrali za počasnog građanina županije

I.D./J.Š. | 11.7.2018. u 11:40h | Objavljeno u Aktualno

Županijski vijećnici na današnjoj su sjednici Županijske skupštine jednoglasno prihvatili prijedloge laureata za javna priznanja Varaždinske županije u 2018.

Nagrada za životno djelo tako će pripasti Jagodi Kralj Novak, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici koja je glumačku karijeru započela u varaždinskom kazalištu. Za svoj je rad primila brojne nagrade, a kruna glumačkog profesionalnog rada bila je dodjela statusa Nacionalne prvakinje drame 2015. godine.

S druge strane, nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će Glazbena škola Varaždin koja ove godine slavi 190 godina postojanja, dok će izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, iako je također prvotno bio predložen za dobivanje nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju, postati počasnim građaninom Varaždinske županije.

S druge strane, nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji ili svijetu dodijelit će se Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu koji ove godine slavi 80. obljetnicu mješovitog pjevačkog zbora, DVD-u Visoko koje je ove godine obilježilo 125 godina postojanja i opernoj divi Lidiji Horvat Dunjko.

Javna priznanja Varaždinske županije u 2018. laureatima će biti uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana županije 8. rujna.