Zlatan Mošmondor do sada je obnašao i dužnost tajnika HNS-a Varaždinske županije Foto: Krešimir Đurić

Zlatan Mošmondor izabran za novog glavnog tajnika HNS-a

Varaždinske vijesti | 24.10.2020. u 14:45h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je HNS u svibnju postao prva politička stranka koja je novo vodstvo izabrala online, elektronski izbori su se održali i danas, a ovaj put birali su članovi Središnjeg odbora. HNS-ovci su pritom poručili da će prioritet i dalje biti slušati ljude i baviti se konkretnim stvarima.
- Pad gospodarstva, neizvjesnost, problemi u zdravstvenom sustavu, ljudi se svaki dan suočavaju sa strahom što će biti sutra, glavni grad nam je oštećen u potresu. Suočeni smo s nizom problema i nema vremena ni mjesta za politikanstvo i međusobna prepucavanja, čemu nažalost stalno svjedočimo na političkoj sceni. Nije dovoljno govoriti o problemima, već treba reagirati. Zato ću uvijek pozivati na dijalog i suradnju sa svima onima koji žele da Hrvatska sutra bude bolja nego što je danas – rekao je predsjednik HNS-a Predrag Štromar.

Za novu predsjednicu Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata izabrana je Ruža Kovačević Bilić, trogirska dogradonačelnica i predsjednica HNS-a Splitsko-dalmatinske županije. Funkciju potpredsjednika obnašat će Branko Putarek i Dubravka Vrbetić.

Nakon 20 godina mjesto glavnog tajnika HNS-a napušta Srećko Ferenčak koji se zahvalio predsjedniku Štromaru i svim članovima te poželio uspjeh u daljnjem radu. Središnji odbor na sjednici je izabrao Zlatana Mošmondora za novog glavnog tajnika HNS-a. Mošmondor je potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije, a do sad je obnašao i dužnost tajnika HNS-a Varaždinske županije.

- HNS ima dobru infrastrukturu, vrijedne ljude koji čine temelj ove stranke, a namjeravamo i dalje slušati građane i baviti se konkretnim stvarima. Pred novom predsjednicom Središnjeg odbora, potpredsjednicima i novim glavnim tajnikom Stranke je velika odgovornost i puno posla. Težiti boljem sutra, gdje su sloboda, tolerancija i jednakost niti vodilje, a razvoj, stabilnost i jednake mogućnosti nešto što želimo ostvariti i ostaviti onima koji dolaze poslije nas, bile su i ostale temeljne vrijednosti HNS-ovih politika. Na svima nama velika je odgovornost, a jedini pravi put je onaj koji nas vodi prema naprijed – rekao je predsjednik HNS-a Predrag Štromar i čestitao novoizabranima.