Zlatan Avar o Vesni Halugi: Ako ona mene misli zastrašiti s tužbom, samo neka krene

| 5.5.2022. u 10:38h | Objavljeno u Aktualno

- Nezavisna lista upozoravala je upravo na ono što se danas događa. Čačić tvrdi da je grad opljačkan nagodbom i da je grad ucijenjen da se ovakva nagodba mora donijeti. S druge strane, Marković u emisiji na VTV-u priznaje da su građani preplatili zemljište ovakvom nagodbom. Još više je nevjerojatno obrazloženje Čačića da su oni podržali odluku premda je riječ o pljački jer nisu imali dovoljno znanja pročitati dokument. To ne čudi s obzirom da je jedini interes Čačića namjestiti Reformiste na ključne pozicije u gradu. Čačić, kao glavni Bosiljev koalicijski partner očito raspolaže informacijama koje se skrivaju od javnosti. Stoga, upozoravamo Čačića i Markovića da su dužni takav težak oblik kriminala prijaviti - rekao je na početku današnje novinarske konferencije Nezavisne liste Ivana Čehoka, Zlatan Avar i također se osvrnuo na temu politike aktualne vlasti vezano za informiranje javnosti.

- U javnosti su se hvalili kako su izmislili novi pravedniji i bolji model plaćanja za troškove informiranja. Na to će potrošiti triput više novaca nego prije. Sada, međutim, čujemo da je model doživio krah i da su opozvali sve ugovore s medijima, raskinuli ih i da sada provode jednostavne postupke nabave. Ne znamo jesu li uopće poništili natječaj.
Ista stvar dogodila se s proslavom Praznika rada na Dravi za koju se potrošilo oko 250.000 kn bez provedenih natječaja i sa pozivom SDP-a na najveću feštu iako je sve plaćeno iz gradskog proračuna. To je ta vlast koja sve radi po zakonu i odlukama grada. Dakle, imamo gradsku vlast koja nije u stanju ni ugovoriti ispravno samopromociju Bosilja na koju se troši dva milijuna kuna, a koalicijski partneri ih optužuju za pljačku. Mislimo da ovome ne treba ništa dodati - smatra Avar.

Zlatan_Avar_i_Mario_Lesina_2.jpg

Mario Lešina se osvrnuo na aktualnu situaciju vezano uz Termoplin koji je u većinskom vlasništvu Grada (51 posto) i da bi se prodajom većinskog udjela Grada olakšalo Termoplinu da se prilagodi izazovima na tržištu, smatrajući da se tome već ranije trebalo pristupiti.

- Nekoliko godina smo upozoravali da se potpunom liberalizacijom plinskog tržišta njihova tržišna uloga promijeniti i ovakvom vlasničkom strukturom bi se u novom tržišnom okruženju se stvara prepreka Termoplinu i u samom sustavu odlučivanja gdje ne može donositi odluke dovoljno brzo da se prilagodi. Mi smo radili procjene i dobili smo iznos od oko 280 milijuna kuna, a to se potvrdilo s neobvezujućim ponudama. Sada se govori s naknadnom pameti da se to treba prodati, a mi smo o tome govorili već davno i birali smo najpovoljniji trenutak kada smo najviše mogli dobiti za Termoplin, a sada je pitanje tržišne vrijednosti Termoplina s obzirom na plinsku krizu i EU regulativ da se plin kao energent mora za 30 godina isključiti u potpunosti - rekoa je Lešina.

Zlatan_Avar_i_Mario_Lesina_3.jpg

I za kraj je ostalo osvrtanje na situaciju vezano za optužbne na račun Vesne Haluge, privremene pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i gradskog vijeća, koju je Avar optužio da je zajedno s Zdravkom Grđan poništila, neutemeljeno, javni natječaj za zakup zemljišta u namjeri da se pogoduje PPP Cafuku, a na što je Haluga preko odvjetničkog ureda Novosel ustvrdila da su optužbe Avara klevetničke.

- Mi se nećemo osvrtati na privremenu pročelnicu Halugu koja nas je napala da ju klevećemo. Ovdje je dokument koji je poslala županijska pročelnica za proračun i javnu nabavu. Njoj je trebalo samo dva dana da utvrdi da PP Cafuk nije plaćao zakup. Gradskoj vlasti dajemo još sedam dana da nam pokaže račune koji dokazuju da je poljoprivredni proizvođač Cafuk uredno plaćao zakup. Nakon toga sami ćemo izvršiti građansku dužnost i prijaviti sumnje u namještanje i pogodovanje. Privremenoj pročelnici poručujemo da je ona dužna provjeriti sve navode pa i plaćanje zakupa ako se ono spominje u odlukama Gradskog vijeća - rekao je Avar.

S obzirom na sve, Haluga je ujedno najavila da će potencijalno tužiti Avara za klevetu.

- Vidjeli smo već kako to ide sa tužbama. Ako ona mene misli zastrašiti s tužbom, samo neka krene. Vidjet ćemo se na sudu - rekao je Avar.