Zlatan Avar: Građani će na sjednici vijeća doznati punu istinu o vlasti SDP-a

Varaždinske vijesti | 10.8.2018. u 11:05h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na jučerašnje priopćenje iz SDP-a, u kojem navodi da su inzistirali na prodaji tvrtke Aquatehnika, odgovor je danas stigao iz Grada Varaždina, a potpisuje ga zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

SDP, točnije Marković i Bosilj svim silama nastoje zataškati, prikriti, odreći i poreći sudjelovanje SDP-u u neodgovornim i štetnim odlukama tijekom mandata koalicije SDP-HNS pod vodstvom Habuša. Najnovijim izjavama potpuno se odriču odgovornosti (jer je sve radio HNS) i izriču gomilu neistina. Građani moraju znati da je Aquatehnika od 2013. uspjela doći do gubitka od 21,5 milijuna kuna i da su upravo vijećnici Avar i Bunić još od 2013. upozoravali da će takav gubitak dotući tu tvrtku jer bi takav gubitak dotukao i mnogo jače tvrtke. No, Marković bi to znao da je ikada u životu vodio ozbiljniju tvrtku. Sada na činjenice:

1. Ponuda AVENUE grupe koja je stigla 15. veljače 2017. godine u Varkom za kupnju Aquatehnike sadržavala je odredbu: „3.500.000,00 kn će biti plaćeno nakon šest mjeseci od dana sklapanja ugovora, pod uvjetom da Društvo, kao glavni ponuditelj , dobije barem jedan javni natječaj financiran sredstvima EU;“

Time bi se cijeli projekt penalizirao 100%, a g. Bosilj svojim sadašnjim izjavama jasno pokazuje da ili nema pojma o funkcioniranju EU projekata ili je ciljano zagovarao odnose s ponuditeljima „ispod stola“ koji bi kontaminirali čitav projekt.

2. Na sjednici NO Varkoma d.o.o. održane 23. ožujka 2017. godine na kojoj je NO jednoglasno donio odluku da se van snage stavi „odluka o prodaji društva Aquatehnika d.o.o.“, kao glavni razlog navodi se da je ponuda nesukladna sa uvjetima natječaja. Zanimljiva je činjenica da Marković i Bosilj, u svojem opsesivnom odricanju svega što je SDP radio, bolje rečeno, nije radio punih šest godina najgore vlasti u povijesti grada, ne znaju kako je SDP glasovao protiv prodaje Aquatehnike Avenue grupi, pri čemu Bosilja uopće nije ni bilo na toj sjednici premda je eto jako „brinuo“ o radnicima.

Zapisnik_sa_sjednice_NO_Varkom_23.3.2017.-page-001.jpg

 

Zapisnik_sa_sjednice_NO_Varkom_23.3.2017.-page-002.jpg

Zapisnik_sa_sjednice_NO_Varkom_23.3.2017.-page-003.jpg

Zapisnik_sa_sjednice_NO_Varkom_23.3.2017.-page-004.jpg

 

3. Dakle, Marković i Bosilj sada Čehoku, Avaru i Buniću predbacuju da su zaustavili prodaju Aquatehnike ponuditelju kojeg je upravo SDP prije toga odbio na nadzornom odboru, što jasno pokazuje da su gospoda spremna odreći se i svoje stranke samo ako im to odgovara. Uostalom, SDP ništa drugo već dugo ne radi nego se odriče bilo bivšega predsjednika Habeka bilo predsjednika Bernardića.

4. Čehok, nakon prvoga kruga izbora, sa svojim timom tražio je odgodu prodaje Aquatehnika d.o.o. upravo zato da bi novo gradsko vijeće imalo više informacija i jasno naveo „prema našim informacijama Aquatehnika bi trebala sudjelovati sa Slovencima“, pri čemu su i Hrvatske vode nakon toga potvrdile da Aquatehnika može biti podizvoditelj. Tvrtka je onoga trenutka morala u predstečajnu kada se otkrilo da je Habuš poslao dopis prema Hrvatskim vodama u kojem neistinito tvrdi kako su neki ljudi radili javnu nabavu i za Varkom i za Aquatehniku, a da je Aquatehnika istodobno potpisala prikriveno pismo namjere sa Slovencima. No, direktor Varkoma Bunić, u suradnji s radničkim predstavnicima, osigurao je svim radnicima sve što ih pripada i na vrijeme isplatio kako radnike tako i dobavljače.

5. No, vrhunac licemjerja te ujedno pokazatelj da Marković i Bosilj priznaju kako su znali za sve loše rezultate i rizike u Aquatehnici i Varkomu, je navod da su oni htjeli smijeniti Vlašića ali su bili preglasani. Gospodo, ako su razlozi smjene bili loše vođenje tvrtke, tada ste kao članovi NO bili odgovorni i trebali, ako ste bili preglasani, izaći iz NO Varkoma. To bi učinio svaki odgovoran član nadzornih odbora, međutim, po riječima Marija Habeka, Marković i Bosilj su ga molili da ih postavi u nadzorne odbore, što samo svjedoči da im je isključivi cilj bilo primati mjesečnu naknadu.

Ovime zaključujemo prepisivanje s ljudima koji su šest godina neodgovorno vodili grad, više o svemu građani će saznati na Gradskome vijeću, koje će na svojoj sjednici raspravljati podrobno o nesagledivoj šteti koja bi nastala zbog odluka oko zbrinjavanja bala i aglomeracije. Tamo će tek građani doznati punu istinu o vlasti SDP-a.

Ponuda_za_otkup_poslovnih_udjela_TD_Aquatehnika-page-001.jpg

Ponuda_za_otkup_poslovnih_udjela_TD_Aquatehnika-page-002.jpg

 

Ponuda_za_otkup_poslovnih_udjela_TD_Aquatehnika-page-003.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci