Hrvatski generalski zbor: Zgroženi smo zahtjevom pojedinaca za 7 posto dionica HEP-a

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.1.2017. u 10:01h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski generalski zbor poslao je priopćenje u vezi zahtjeva pojedinaca da se 7% dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede unese u Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Naime, na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora koja se održala 7. siječnja raspravljalo se o mogućim modelima otkupa dionica MOL-a te je Hrvatski generalski zbor zgrožen viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7% dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede.

Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata.

-Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim što očigledno, između ostaloga, imaju za cilj stvoriti jaz, pomutnju i neslogu unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda - ističe Pavao Miljavac, predsjednik generalskog zbora.

Dodaju da se sve to odvija u trenucima, kada je više nego ikada potrebno svenarodno zajedništvo i posvećenost duhovnom, gospodarskom i demografskom oporavku Naroda i Države.

-Zabrinuti za budućnost Republike Hrvatske za koju smo se nesebično borili u Domovinskom ratu, isto tako nesebično danas u miru, predlažemo da se značajni dijelovi mogućih prodaja dionica ugrade u ostvarivanje ovih ciljeva - ističu i apeliraju da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske.