Željko Bunić traži sporazumni raskid ugovora: Nadzorni odbor Varkoma će prihvatiti tu inicijativu

| 20.10.2021. u 15:47h | Objavljeno u Aktualno

- Treće pitanje odnosi se na medijski istup gradonačelnika Bosilja u kojem je naveo da je s aktualnim direktorom Varkoma postigao sporazumni raskid njegove funkcije. Pitanje je tko je taj sporazumni raskid dogovorio i pod kojim uvjetima? - pitanje je koje je postavio Hrvoje Petrić iz platforme Budimo grad na aktualnom satu današnje 5. sjednice Gradskog vijeća o statusu direktora Željka Bunića, direktora Varkoma. 

- Gospodin Bunić je zatražio prijem kod mene kao član skupštine i većinskog dioničara i zamolio da se sporazumno raziđemo. Ja sam rekao da je to stvar nadzornog odbora, da ja mogu nadzornom odboru predložiti nešto takvo. Ja vjerujem da će u utorak kada je nadzorni odbor Varkoma prihvatiti takav prijedlog i inicijativu s obzirom da bi gospodinu Buniću moglo pripasti puno više otkazivanjem ugovora, nego sporazumno,  tako da vjerujem da će nadzorni odbor vidjeti na ovaj način popriličnu uštedu - objasnio je gradonačelnik Neven Bosilj.

- Na moje pitanje i njegovu nagodbu nisam dobio odgovor. Dobio sam odgovor da će biti povoljnije pa zanima me koliko je to povoljnije i po čemu ako je sam stupio u kontakt da želi ići pa zašto bi mu se platilo - objasnio je svoje nezadovoljstvo odgovorom gradonačelnika, Hrvoje Petrić.