Željko Bunić Foto: Martin Novosel

Željko Bunić: Sve ono što smo radili zadnjih 60 godina za Varkom može biti uništeno

VV | 26.4.2021. u 21:49h | Objavljeno u Aktualno

- Ovaj avanturizam i objesno parničenje, dovelo je do toga da danas Varkom potencijalno loše stoji. Ja se nadam da će biti razuma s druge stranje jer ako druga strana krene u ispunjenje ugovora, Varkom će to morati ispuniti. Da li ta gospoda shvaćaju što su učinili? Da li shvaćaju da ugrožavaju vodoopskrbu i da ugrožavaju sustav i sve što su učinili - dao je oštro upozorenje direktor Varkoma, Željko Bunić na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je gradonačelnik Ivan Čehok prozvao mnoge političare za potencijalnu štetu na račun građana Varaždina. 

Presuda Vrhovnog suda, pokrenula je domino efekt koji komplicira sve vezano za bale i integralnu nagodbu. S obzirom da je dio oslobađajuće presude potvrđen, a drugi dio ide na ponovno suđenje, ostaje pitanje što će biti sa sudskim procesom na Trgovačkom sudu oko spornog ugovora između Varkoma, Varaždina i nekadašnjeg T7 VIS-a za zbrinjavanje bala koji je trenutno zamrznut do okončanja kaznenog postupka. Ako se ugovor na kraju mora ispoštovati, kaže Bunić, onda će Varkom biti u velikim problemima.

- Branit ćemo poziciju Varkoma kao što smo uvijek branili. Ovaj avanturizam i objesno parničanje je dovelo do jedne situacije, neću reći kataklizmičke, ali jako loše za Varkom i sve ono što smo radili zadnjih 60 godina za Varkom može biti uništeno - rekao je Bunić.

Iako formalno više nema veze s tvrtkom TH Invest (nekadašnji T7 VIS) s kojom se vodi parnica na Trgovačkom sudu, sve će vrlo vjerojatno ovisiti o volji jednog čovjeka, Davora Patafte.

- Vi to njega morate pitati. Ja sam zadnji čovjek koji će braniti gospodina Patraftu, ali morate znati da je ovakav avanturizam koštao tu tvrtku da su ušli u predstečajnu nagodbu i izgubili svašta. Ja se nadam razumu i da ćemo se uspjeti dogovoriti - rekao je Bunić.

Označeno u