Zdravko Rogina: "Poslovanje Vartopa je u potpunosti stabilno i pozitivno" Foto: VV arhiva

Zdravko Rogina: "Poslovanje Vartopa je u potpunosti stabilno i pozitivno"

Varaždinske vijesti | 30.3.2022. u 14:10h | Objavljeno u Aktualno

Na jučerašnje priopćenje iz HDZ-a Grada Varaždina i izjavu Damira Habijana o spajanju gradskih tvrtki reagirao je direktor gradske tvrtke Vartop Zdravko Rogina.

>> Habijan: Nećemo dopustiti da povećanje cijene odvoza otpada utječe na naše najugroženije sugrađane

Podsjetimo, predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan osvrnuo se na točku dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća o spajanju trgovačkih društava Aquacity, Vartop i Gradske tržnice te njihovom pripajanju Parkovima, te je naveo da u obrazloženju nema jasnog razloga svrhe pripajanja.

- Postoji bojazan da će loše bilance Aquacityja i Vartopa pokvariti bilancu tvrtke Parkovi. Vartop bi trebao ići u stečaj ili likvidaciju, a Aquacity dati u koncesiju ili zakup. Očekujemo da se prijedlozi ovakvih odluka puno bolje i konkretnije pripreme jer uz viziju moraju postojati i izračuni troškova, ušteda, plan isplativosti - zaključio je Habijan.

Zahtjev direktora Vartopa za ispravkom objavljene informacije objavljujemo u cijelosti:

"Poštovani,

ovim putem Vam se obraćamo, u vezi članka koji se tiče društva VARTOP d.o.o., sa sjedištem u Varaždinu, Stanka Vraza 6, osobni identifikacijski broj (OIB): 91016122289, objavljenog na Vašem Internet portalu Varaždinske-vijesti, https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/habijan-necemo-dopustiti-da-povecanje-cijene-odvoza-otpada-utjece-na-nase-najugrozenije-sugradane-57488, od dana 29. ožujka 2022. godine, u 10:00 sati, autora Martin Novosel, pod naslovom: „Habijan: Nećemo dopustiti da povećanje cijene odvoza otpada utječe na naše najugroženije sugrađane“ (dalje u tekstu: „Članak“).

Radi pravilnog informiranja javnosti i naših korisnika želimo naglasiti da su sve usluge društva VARTOP d.o.o. kontinuirano dostupne te je naše poslovanje u potpunosti stabilno i pozitivno, što je između ostalog vidljivo i iz javno dostupne bilance društva koja obuhvaća 2020. i 2021. godinu.

Jasna nam je zabrinutost svakoga našeg korisnika koji je u Vašem članku pročitao negativnu vijest da „Vartop bi trebao ići u stečaj ili likvidaciju“ i radi njih smatramo da je bitno da se objavi potpuna i točna informacija, ali nije nam jasno da se takve negativne informacije olako plasiraju u javnost kad su na jedan „klik“ dostupne najnovije financijske informacije koje govore upravo suprotno, tj. govore o kontinuitetu pozitivnog poslovanja društva Vartop d.o.o..

S poštovanjem,

VARTOP d.o.o.
Zdravko Rogina, direktor"