Zdravka Grđan: "Za Varteks trebamo cjelovito rješenje koje omogućuje i razvoj tvrtke, ali i razvoj grada na toj vrijednoj lokaciji

VV | 22.10.2021. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, iznijela je stav svoje stranke Narodne stranke - Reformista o načinu na koji Grad treba riješavati pitanje Varteksa.

Kako ističe, Reformisti se zalažu za cjelovito rješenje koje omogućuje stabilizaciju i razvoj tvrtke s jedne strane, a s druge da omogućuje razvoj grada uz korištenje ITU mehanizama europskih fondova i prodaje dijelova te prvorazredne lokacije na tržištu.

- Problematika poslovanja Varteksa je u gradu Varaždinu prisutna desetljećima. Neupitno je da je vrijednost nekretnina Varteksa od posebnog značenja za grad Varaždin zbog veličine i pozicije, kao i činjenice da ukoliko Varteks svoje poslovanje zadržava na postojećoj lokaciji, kao ekološki neutralne industrije, tvrtka planira koristiti samo 14 %, konkretno 3 hektara od ukupno 22 hektara postojeće zone Varteks.

U raspravama o mogućim rješenjima ove kompleksne problematike, kao i u mom predizbornom programu Narodne stranke Reformisti, naglasili smo nužnost cjelovitog rješenja koja otvara mogućnost stabilizacije poslovanja i razvoja tvrtke Varteks uz očuvanje svih radnih mjesta s jedne strane, a s druge omogućuje razvoj grada uz korištenje ITU mehanizama europskih fondova i ponude dijelova te prvorazredne lokacije tržištu.

Naš je stav da je to najveći razvojni projekt koji grad ima i može imati uz potencijal izlaska grada na obale Drave. Smatramo da svako parcijalno rješenje mora biti doneseno uz prethodnu cjelovitu viziju. Grad mora imati ingerenciju i upravljati nad svojim teritorijem, a ne pustiti slučaju najvrjedniji resurs.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci