Zdravka Grđan: U mom programu bit će smanjenje prireza u Varaždinu do 50 posto Foto: VV arhiva

Zdravka Grđan: U mom programu bit će smanjenje prireza u Varaždinu do 50 posto

Varaždinske vijesti | 9.2.2021. u 17:04h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Zdravka Grđan, kandidatkinja za gradonačelnicu grada Varaždina, priopćenjem se osvrnula na temu prireza.

- Kao kandidatkinja za gradonačelnicu grada Varaždina, želim poslati svim građanima Grada Varaždina obvezujuću poruku o nužnosti smanjenja prireza u visini do 50 posto tijekom mojeg gradonačelničkog mandata. Postali smo socijalno neosjetljiv grad. Činjenica je da najveći broj naših sugrađana prima ispodprosječnu plaću. Gospodarstvo i platežna moć naših ljudi treba imati uzlet, a jedan od koraka bit će zasigurno smanjenje izdavanja u gradski proračun - navela je Grđan.

- Prirez u gradu Varaždinu od 10% uveden je 1. siječnja 2003. godine od strane tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka. Moj jasan stav i jedna od važnih točaka programa bit će smanjenje prireza do 50 posto. Grad mora osloboditi građane plaćanja nameta prireza čime bi se ostvarilo direktno povećanje plaća našim građanima. Ta mjera je sada posebno važna obzirom na dodatno otežanu situaciju za naše građane uzrokovane korona krizom - dodala je.

- U tu svrhu Grad će se odreći iznosa od gotovo 10 milijuna kuna direktno u korist naših građana. No, prema mojem programu i ostala sredstva prikupljena po osnovi prireza vratit će se građanima odnosno usmjeriti na povećanje kvalitete njihovih života. U tom smislu sredstva iz prireza biti će usmjerena na programe i mjere pomoći prvenstveno djeci, roditeljima, umirovljenicima i socijalno osjetljivim skupinama - priopćila je Zdravka Grđan.