Zdravka Grđan Foto: NS Reformisti

Zdravka Grđan: Izloženi smo manipulacijama Čehoka, Patafta izvodi medijski cirkus

VV | 13.5.2021. u 13:15h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na Franjevačkom trgu javnosti su se obratile nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Varaždina Zdravka Grđan i kandidatkinja za zamjenicu Mirjana Kolarek Karakaš.

Kako se približavamo danu izbora, tako smo sve više izloženi neprimjerenom javnom komuniciranju i manipulacijama od strane aktualne Čehokove vlasti i njegovih partnera.

- Izašla sam pred vas kao kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina - puna energije i spremnosti da promijenimo naš Grad na bolje: čistog obraza, čistih ruku uz vašu podršku, podršku Reformista i moje zamjenice dr. Kolarek Karakaš. Prvi smo izašli s konkretnim izbornim programom, najjačim socijalnim mjerama za djecu, škole, mlade i umirovljenike i s konkretnim razvojnim programom. Jedini smo potpisali Deklaraciju o nultoj toleranciji na korupciju i pozvali sve kandidate za gradonačelnike i članove gradskih vijeća da potpišu istu i obvežu se da nakon izbora neće ni na koji način podržavati ili surađivati s ljudima s optuženičke klupe i njihovim sljedbenicima - rekla je Zdravka Grđan.

Međutim, kako je naglasila Grđan, nitko je nije supotpisao iako su svi pozvani. Ne vidi se spremnost konkretnom otporu korupciji od drugih kandidata već se drže fige u džepu.

- Čeka se poslijeizborna trgovina. Isti scenarij imali smo i nakon prošlih izbora. Vodeći kandidati iz redova SDP-a i HNS-a odmah su pretrčali kod Čehoka zbog radnih mjesta i direktorskih pozicija. Odluke i riječi HDZ-ovog predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana s izborne noći 2017. kako je dosta i da se sada skidaju rukavice te kako se neće surađivati s Čehokom - vidjeli smo kako je završilo. Zajedno su vladali gradom 4 godine a sada se kao ne slažu i ne podržavaju - rekla je Grđan.

Najveći cirkus i parodiju svjedočimo iz sata u sat novim medijskim i glumačkim igrokazima od strane podpredsjednika gradskog vijeća Davora Patafte. On vrlo vješto čini sve da bi dobio na vidljivosti, javno se ismijao iz svakoga, čak i iz svog najvećeg prijatelja Čehoka.

Reformisti_presica_13.jpg

Davor Patafta kroz svoje predstave dokazuje da ne poštuje nikoga i ništa te i dalje nastoji biti poluga podrške Čehoku u gradskom vijeću, jer u pitanju su milijunski poslovi. Ne zaboravimo da njegova obitelj vodi protiv Grada milijunske sudske sporove, a on mu želi biti na čelu. Njegov jedini cilj je preliti javni novac u privatni đep.

- Činjenice su vrlo jasne: kandidati za gradonačelnika s optuženičke klupe Čehok i Patafta grad vode u još veće nevolje i probleme, bez ikakvih rješenja kao i HDZ koji ih podržava i podržavat će ih. Vidimo da korupcije i privatni interesi ne mogu grad voditi ka razvoju i boljitku.

Antikorupcijsku deklaraciju nitko nije potpisao osim nas i nažalost vrlo skoro ćemo gledati tko će pretrčavati u redove bloka Čehok- Patafta da li će to biti HDZ ili netko treći vidjeti ćemo nakon izbora – naglasila je Grđan.

- Pozivam sve građanke i građane našeg Varaždina, da ne budu slijepi pored zdravih očiju i zdrave pameti. Kaže se kako je netko lekcija, netko greška, a netko samo izgubljeno vrijeme. Mi smo imali previše lekcija, previše grešaka koje preskupo plaćamo, a vremena više za gubiti nemamo. Zato vas molim da izađete na izbore u nedjelju 16.05. i napravite promjenu, vrijeme je za novi početak jer dosta je laži, manipulacija, pustih filozofskih priča – završila je svoje izlaganje nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zdravka Grđan.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Mirjana Kolarek Karakaš naglasila je kako su kroz program najviše obuhvaćene najranjivije skupine građana, djeca i umirovljenici.

- Naš program najjači je socijalni program od svih ponuđenih, 10.000 kuna za svako novorođeno i 1.000 kuna za svakog umirovljenika čija mirovina iznosi manje od 4.000 kuna. Iako se nekima to čine pusta obećanja, uz stručno vođenje i pravilnu raspodjelu proračunskih sredstava sve je moguće. I ja Vas ovim putem pozivam da izađete na izbore i da zajedno učinimo Varaždin ugodnijim i kvalitetnijim mjestom za život – završila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Mirjana Kolarek Karakaš.

Na konferenciji za medije prisutni su bili i predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin, potpredsjednika Gradske organizacije i gradski vijećnik Darko Detelj i predsjednik Interesnog odbora umirovljenika i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Vladimir Kozjak.

Reformisti_presica_3.jpg