Zbog snijega brojni građani diljem Županije bez struje tijekom vikenda

V.V. | 16.1.2017. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno

Zbog velike količine mokrog snijega koji je u kratkom vremenu u petak 13. siječnja napadao na distributivnom području Elektre Varaždin došlo je do većih poremećaja u opskrbi električnom energijom kupaca praktički na cijelom distributivnom području.

Ekipe Elektre Varaždin su odmah izašle na teren i počele otklanjati kvarove, ali je velik problem bio u neprohodnim cestama koje nisu bile na vrijeme očišćene.

- Poremećaji opskrbe električnom energijom su trajali od 17 sati u petak do otprilike 14 sati u subotu kada su svi dalekovodi pušteni u pogon. Najčešći uzrok kvarova bio je težak snijeg koji je lomio grane i rušio drveća, a zbog povećane težine vodiča dolazilo je do puknuća vezova vodiča na izolatore odnosno puknuća izolatora i vodiča. Većina prekida bila je kratkotrajna zbog prolaznih kvarova, ali je na dijelovima područja bilo i naselja koja su cijelu noć bila bez električne energije. Radilo se uglavnom o teško pristupačnim brdovitim dijelovima našeg područja s relativno malom naseljenošću - doznajemo u Elektri.

Na širem području grada Varaždina i grada Novog Marofa bilo je ukupno preko noći bez električne energije dvadesetak trafostanica s ukupno oko 500 do 1000 kućanstava. Na širem području grada Ivanca preko noći bilo je ukupno bez električne energije nekoliko trafostanica s ukupno do 500 kućanstava.

Ekipe Elektre Varaždin otklanjale su kvarove u razdoblju od 17 sati pa sve do dva sata u noći sljedećeg dana. Otklanjanje kvarova nastavljeno je odmah u subotu ujutro u 7 sati i do 14 sati ukopčani su svi dalekovodi, a tijekom subote popodne i nedjelje ujutro sanirane su niskonaponske mreže i to uglavnom opet na udaljenim brdovitim područjima. U otklanjanju kvarova sudjelovale su sve raspoložive ekipe radnika. Najveći problemi sa opskrbom električnom energijom bili su u naseljima Ilija, Seketin, Halić, Štefanec, Jalžabetski bregi, Pustike, Novakovečki Bregi, Selnica, Martinkovec, Remetinec, Završje, Salinovec i vrh Ivanščice.

Iz varaždinske Elektre poručuju kako stalno ulažu maksimalan trud i napor kako bi se kvarovi što prije otklonili i kako bi u svakom trenutku opskrba kupaca električnom energijom bila pouzdana i kvalitetna.

Označeno u