Zbog pojave gripe ograničeni posjeti bolesnicima u Općoj bolnici Varaždin

V.V. | 11.1.2018. u 12:55h | Objavljeno u Aktualno

Zbog pojave epidemije gripe u općoj populaciji i na području Varaždinske županije, a radi interesa i zaštite bolesnika, u Općoj bolnici Varaždin uvodi se ograničenje posjeta bolesnicima.

Riječ je o uobičajenoj proceduri, a apelira se na građane da se u vrijeme epidemije gripe ponašaju savjesno i odgovorno.

– Posjete se dozvoljavaju isključivo u definirano vrijeme prema odjelu u vremenu od 15-tak minuta. U posjeti može biti jedan posjetitelj, a preduvjet je da su posjetitelji zdravi, odnosno da nemaju respiratornih simptoma – naglasio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr.med.

Kako se u narednom razdoblju očekuje povećani broj oboljelih od ove akutne zarazne bolesti, ove mjere ograničenja na snazi ostaju do daljnjega. Javnost će biti pravovremeno informirana o njihovom prestanku.

– Radi sumnje na gripu do sada je u našoj dnevnoj bolnici liječničku pomoć zatražilo desetak pacijenata. Međutim, do sada nitko nije hospitaliziran te su svi pacijenti nakon liječničkog pregleda otpušteni svojim kućama – naglasio je ravnatelj Kudelić.