Sjedište crkve je na adresi privatne kuće u Varaždinu Foto: Mario Šamec

Zbog duga od 9.109 kuna i Kršćanska baptistička crkva završila u stečaju

M.P./Varaždinske vijesti | 20.1.2016. u 08:09h | Objavljeno u Aktualno

I Kršćanska baptistička crkva sa sjedištem u Varaždinu našla se među brojnim pravnim osobama bez zaposlenih koje su 1. rujna imale evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, zbog čega je Financijska agencija nadležnim trgovačkim sudovima morala predložiti provođenje skraćenih stečajnih postupaka nad njima na temelju novoga Stečajnog zakona.

Stečajni postupak nad ovom vjerskom zajednicom otvoren je na ročištu krajem prosinca, a na istom je ročištu i zaključen. Za stečajnog je upravitelja imenovan Ivan Prpić iz Zagreba. Fina je krajem listopada podnijela zahtjev za skraćeni stečajni postupak s obzirom na to da je ustanovljeno da je Kršćanska baptistička crkva u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, odnosno ukupni dug od 9.109 kuna.

Sud je stoga objavio oglas na e-oglasnoj ploči suda u kojem je zatraženo da osobe ovlaštene za zastupanje u roku od 15 dana podnesu javnobilježnički ovjerovljeni prokazni popis imovine i obveze dužnika, a vjerovnici su istovremeno pozvani da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnoga postupka.

Kako osoba ovlaštena za zastupanje u zadanom roku nije podnijela javnobilježnički ovjerovljeni prokazni popis imovine i obveza dužnika, a ni jedan vjerovnik nije predložio otvaranje stečajnoga postupka, sud je započeo skraćeni stečajni postupak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci