Stečajni se postupak otegnuo zbog velikog broja sporova i parnica

Završetak stečaja ivanečke IMA-e nakon 15 godina

M.P./Varaždinske vijesti | 2.1.2016. u 08:39h | Objavljeno u Aktualno

Najdugovječniji stečajni predmet na varaždinskom Trgovačkom sudu, onaj ivanečke tvrtke IMA, bliži se završetku nakon 15 godina.

Stečaj nad Ivanečkim magazinom otvoren je još u prosincu 2000. godine, a na dan otvaranja stečaja imao je svega četiri zaposlena od nekadašnjih gotovo 400 tijekom devedesetih godina. Tvrtka je pritom bila u neprekinutoj blokadi od 915 dana s evidentiranim nepodmirenim obvezama od 39 milijuna kuna.

Stečajni upravitelj Želimir Uršulin na sjednici Skupštine vjerovnika održane u srijedu izvijestio je o dosad poduzetim aktivnostima.

Tijekom ovog su se stečaja u cijelosti namirili svi radnici, a njihova su potraživanja bila u tri reda, jer je tada na snazi bio stari Stečajni zakon. Prije tri godine završno smo sve radnike namirili do kraja, a namiren je i dio razlučnih vjerovnika. Najviše namirenja došlo je s osnova prodaje robne kuće u Ivancu, pri čemu se namirila bivša Varaždinska banka, odnosno kupac njihovog potraživanja – naveo je Uršulin.

Stečajni se postupak, kaže, otegnuo zbog velikog broja sporova i parnica koje su vođene zbog prodaje određenih nekretnina, odnosno imovine IMA-e tijekom 1995. godine, prije otvaranja stečaja.

Bila je sporna privatizacija i zato je sve potrajalo. Trenutačno se vodi još nekoliko parnica. Budući da postoje naznake da će ih dobiti, pokrit će se svi troškovi stečajnog postupka, čime bi stečaj završio – naglasio je stečajni upravitelj.

Sudu je predložio zaključenje stečaja na idućem završnom ročištu.

Ipak, postupak bi se nastavio u ime i za račun stečajne mase radi vođenja samo nekih pojedinačnih sudskih postupaka u kojima postoje realni izgledi za uspjeh i ostvarivanje koristi za stečajnu masu – naveo je Uršulin.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci