Kako će izgledati nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo, investicije od čak 18 milijuna eura? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kako će izgledati nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo, investicije od čak 18 milijuna eura?

Ivica Kruhoberec | 20.11.2023. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Završeno je projektiranje novog objekta Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, koji je time korak bliže početku izgradnje, koja je već trebala biti završena, ali u osjetno manjem obujmu od ovog koji se sada planira.

Varaždinska županija pokrenula je još prije tri godine projekt izgradnje novog objekta županijskog Zavoda za javno zdravstvo, čija je vrijednost tada procijenjena na 25 milijuna kuna. Kako je najavljeno, prostirat će se na više od 2.000 kvadrata da bi u njemu bile skoro sve djelatnosti, koji danas djeluje na različitim lokacijama.

 - Projekti su sada u biti gotovi. Troškovnici se usklađuju za nabavu, nakon čega slijedi natječaj za izvođača gradnje nove zgrade koja će biti drugačija u odnosu na prvu varijantu. U prvoj je, naime, bio naglasak na našoj mikrobiologiji, odnosno primarni cilj bio je osigurati prostorne zahtjeve za normalan rad i razvoj Mikrobiološkog laboratorija, čija je važnost i uloga posebno došla do izražaja tijekom epidemije. Međutim, prema završenom projektu, sve će djelatnosti biti na jednom mjestu na površini od 6.368 kvadrata. Dakle, pod istim krovom bit će mikrobiologija, ekologija, epidemiologija, javno zdravstvo, mentalno zdravlje, školska, djelatnost za deratizaciju, uprava, edukacijske dvorane, praktikumi i garaža za službena vozila, veli nam Marin Bosilj, ravnatelj ZZJZ Varaždinske županije.

Iako će sve djelatnosti napokon biti na istom mjestu, to ne znači da će biti stisnute u male prostore.

- Dapače. Površina će biti oko šest tisuća kvadrata. Laboratoriji će imati prostorne i tehničke uvjete da budu regionalni, a bit će i prostora i drugih stvari kakve do sada nismo imali, naglašava ravnatelj te napominje da se mijenjala lokacija s obzirom na veću površinu i sadržaje...

 Kada se očekuje izgradnja nove zgrade i je li bilo problema u projektiranju, pročitajte u novom broju Varaždinca...