HNS čestitao Zoranu Milanoviću: "Vjerujem da će dobro prezentirati Hrvatsku" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

HNS čestitao Zoranu Milanoviću: "Vjerujem da će dobro prezentirati Hrvatsku"

VV | 6.1.2020. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno

- U ime HNS-a upućujem čestitke novom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću. Vjerujem da će u svojem mandatu dobro prezentirati Hrvatsku - u svakom slučaju bolje nego što bi to radili HNS-u neprihvatljivi kandidati, poput ekstremnih desničara ili besadržajnih populista. Smatram da je važno da novi predsjednik osigura upravo to – pobjedu nad ekstremizmima bilo koje vrste i da osigurava da se u Hrvatskoj demokratske vrijednosti žive, umjesto da se o njima tek govori - čestitao je -predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon objave rezultata izbora za predsjednika Republike Hrvatske.

Podsjetio je kako je prije nekoliko mjeseci, kada je javnosti prezentirao političku inicijativu HNS-a da se predsjednik RH bira u parlamentu, izjavio da ćemo se u kampanji mjesecima baviti temama iz prošlosti i podjelama na lijeve i desne, a da će važne teme poput gdje Hrvatska treba biti 2030. godine pasti u drugi plan.
- Upravo smo tome svjedočili posljednjih mjeseci i sada je krajnje vrijeme da počnemo gledati naprijed. Ni lijevo, ni desno, nego samo naprijed - poručio je.

Označeno u