"Zavod za hitnu medicinu" postaje "Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije" Foto: Ilustracija

"Zavod za hitnu medicinu" postaje "Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije"

IHR/Varaždinske vijesti | 16.2.2022. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dostavio je Varaždinskoj županiji zahtjev za izdavanje prethodne suglasnosti na izmjenu Statuta, kojim se naziv ustanove mijenja iz "Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije“ u "Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije“.

- Zavod za hitnu medicinu, koji obavlja nastavu iz područja hitne medicine, odnosno koje su nastavna baza visokih učilišta zdravstvenog usmjerenja, imaju pravo na dodatak "Nastavni zavod". Dakle, tu će se koristiti taj naziv jer će se u njemu educirati studenti Sveučilišta Sjever. Predloženom odlukom naziv se mijenja iz "Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije" u "Nastavni zavod za hitnu medicinu Varžadinske županije", s obzirom da nakon dodjeljivanja kućnog broja na adresi sjedišta Zavoda nije izvršena izmjena Odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. U predmetnoj odluci potrebno je uskladiti i adresu iz Franje Galinca bb u Franje Galinca 4 - objasnio je Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine.

- Varaždinska županija potiče izvrsnost kroz nagrade uspješnim učenicima i studentima

- "U igri" tri modela upravljanja Bolnicom u Varaždinskim Toplicama, kakav je stav Županije?

U Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu, koja će se naći pred vijećnicima Županijske skupštine u ponedjeljak, 21. veljače, navodi se kako je ugovor o poslovnoj suradnji Zavod je sa Sveučilištem Sjever sklopio 10. studenog prošle godine.

Cilj je uspostava i razvijanje međusobne suradnje u području znanstveno-istraživačke i stručne djelatnosti te sukladno potrebama, provođenje preddiplomske, diplomske i poslijediplomske nastave i edukacije studenata u Zavodu kao nastavnoj bazi Sveučilišta, kao i provođenje drugih mogućih oblika suradnje.

Zavod trenutno obavlja edukacije u nastavnom centru u Ludbregu. U Zavodu je na neodređeno vrijeme zaposleno 10 radnika koji su certificirani za instruktore, slijedom čega su i sukladno svom certifikatu ovlašteni provoditi educiranje radnika u izvanbolničkoj hitnoj medicini, a neki od njih sa certifikatom za AVD, ovlašteni su educirati i ostale zainteresirane vezano za uporabu AVD uređaja. Također su na neodređeno vrijeme zaposlena i dva radnika/predavača na Sveučilištu Sjever.