Zavod za hitnu medicinu nabavio još jedan najmoderniji defibrilator

| 1.12.2017. u 14:44h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nabavio je iz decentraliziranih sredstava u vrijednosti od skoro 140 tisuća kuna višenamjenski automatski vanjski defibrilator

- Defibrilator je ključna opreme u vozilu Hitne pomoći. Ovoga trenutka imamo devet takvih uređaja, te je ovaj deseti, odnosno svaki tim ima dva defibrilatora. Mora se napomenuti da je ovo već treći defibrilator najmodernije generacije što pruža sasvim drugu kvalitetu intervenciji. Pred nama je zadatak da idemo u obnovu te vrste opreme kako bi se svi timovi dodatno opremili i imali barem po jedan vrhunski uređaj, a nakon toga ćemo pokušavati dalje nabavljati opremu - rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić, te dodao kako je Hitna pomoć svima potrebna te da ovdje i relativno mali pomaci utječu na ukupan rezultat.

Pet timova Zavoda za hitnu medicinu dnevno obavlja između 30 i 40 intervencija, te će im još jedan najmoderniji defibrilator svakako dobro doći.

- Defibrilator u praksi znači da će naši pacijenti imati vrhunski uređaj, koji će biti u stanju dati sve relevantne podatke o stanju pacijenta, zabilježiti i prenijeti u bolnicu kako bi se u bolnici pacijent mogao dočekati sa već unaprijed utvrđenim stanjem - objasnio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec.

Dodao je kako najprije moraju nabaviti još dva takva defibrilatora, kako bi svaki tim imao po jedan najnoviji. Nakon toga bi se krenulo u nabavu još njih pet koji bi zamijenili one stare u stacionarima, te bi tako imali vrhunsku najnoviju opremu.

DSC 9616

DSC 9601