Zavod za hitnu medicinu dobio četiri nova sanitetska vozila

| 19.7.2017. u 12:47h | Objavljeno u Aktualno

- Jedna od neupitnih stavki za kvalitetu Hitne službe je i kvaliteta vozila. Kao građani, ne možemo se žaliti na kvalitetu vozila jer ona su apsolutno prvorazredna. Imamo devet vozila mlađa od dvije godine a četiri su mlađa od osam mjeseci - rekao je župan Radimir Čačić na današnjoj primopredaji četvero novih sanitetskih vozila Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije

Radi se o vozilima marke „Peugeot“ ukupne vrijednosti 1.142.500,00 kuna, koja su nabavljena iz sredstava Županije i decentraliziranih sredstava. Vozila su opremljena s najsuvremenijom opremom za sanitetski prijevoz. Po jedno vozilo bit će raspoređeno na lokacijama u Ivancu, Novom Marofu, Ludbregu i Varaždinu te će se tako pokriti čitavo područje Varaždinske županije.

- Ukupno cijeli sustav ima 35 vozila i očito je da nama 26 vozila još u onom segmentu u kojem ih moramo obnavljati. Od tih 26 vozila, njih 13 je starije od deset godina - rekao je župan, te napomenuo da su i ta vozila kvalitetna ali za potrebe Zavoda za hitnu medicinu, ona ne bi trebala biti starija od deset godina.

Starija vozila bi se trebala zamijeniti u sljedeće dvije godine.

- Mi smo jedan od osam integriranih sustava gdje su i Hitna služba i sanitetska služba zajedno što daje cijeli niz benefita: zajedničko korištenje vozila, zajedničko korištenje vozača. Razina obrazovanja našeg kadra je visoka i kontinuirano se poboljšava - rekao je župan, navodeći kako očekuje da će se razina kvalitete Zavoda za hitnu medicinu dodatno podignuti.

Župan je ključeve vozila predao ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Mladenu Smoljancu.

- Sanitetski prijevoz iz godine u godinu raste jer smo kao populacija sve stariji. To automatski podrazumijeva više bolesnih ljudi i transporta koji je potreban. Ova vozila dižu kvalitetu zbrinjavanja naših pacijenata - rekao je ravnatelj Mladen Smoljanec.

DSC 8750