Zašto ste odustali od prezentacije podvožnjaka? "Riješit ćemo Kućansku rampu, isto kao što smo riješili bale"

MGA | 19.3.2024. u 18:40h | Objavljeno u Aktualno

"Zašto ste kukavički odustali od prezentacije projekta podvožnjaka Supilova-Wissertova u Gradskoj knjižnici", pitao je tijekom današnjeg aktualca nezavisni vijećnik Ivan Čehok gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP).

- Ako se ne možete pojaviti pred 150 građana, barem pokažite projekt nama vijećnicima. Bitno je napraviti sve studije koje smo mi imali za Soldino rješenje - rekao je Čehok, dok je vijećnik SDP-a Leonard Sekovanić pitao instrumentalizira li se podvožnjak, kao što je to bilo s balama.

- Razumijem da neki građani misle da će im se promijeniti kvaliteta života izgradnjom podvožnjaka. Zato je predviđeno da će svatko imati svoj kolni prilaz i neće se dogoditi ništa spektakularno. Povezat ćemo ova dva dijela grada, bez obzira na podmetanja. Riješava se prometni dio projekta, sljedeći tjedan kreće se s bušenjem i istražnim radovima, a kroz mjesec dana imat ćemo glavne naznake glavnog projekta koji će biti prezentiran čelnim ljudima u Gradu, a nakon toga medijima i građanstvu. Riješit ćemo time problem Kućanske rampe, isto kao što smo riješili i bale, unatoč vašem zalaganju da bale ostanu. Maknulo se dosad više od 7.500 tona bala i obrađuju se u MBO-u - odgovorio je Bosilj.