Zašto je županijska JU Priroda ostala bez tri projekta i 250.000 eura? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zašto je županijska JU Priroda ostala bez tri projekta i 250.000 eura?

Ivica Kruhoberec | 27.3.2023. u 18:25h | Objavljeno u Aktualno

Ni centa se neće dobiti za ostvarenje zamisli koje su trebale pridonijeti turističkoj atraktivnosti Varaždinskih Toplica, Ivančice i Trakošćana, točnije skoro 300 tisuća eura vrijedne projekte, koje je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije prijavila na natječaj “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”.

Ministarstvo poljoprivrede ovih je dana pravomoćno odbilo žalbe Javne ustanove protiv odluka o odbijanju zahtjeva za potporu, koje je u vezi sva tri projekta krajem prošle godine donijela Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, tako da ostaju mrtvo slovo na papiru ovi pokušaju unapređenja turističke ponude Varaždinske županije. A krenulo se ambiciozno i dobro, i to još prije pet godina.

Radi uređenja različitih edukativnih odmorišta s elementima za igru, rekreaciju i edukaciju u prirodi, odnosno interpretaciju prirodnih vrijednosti pojedinih područja, posebice šuma i šumskih ekoloških sustava, Javna ustanova pripremala je 2018. godine projekte uređenja poučne staze na Ivančici, edukativnog šetališta u Varaždinskim Toplicama te edukativnog igrališta u Park-šumi Trakošćan.

- Predmetni projekti prijavljeni su u prosincu 2018. godine Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, i to na drugi natječaj za provedbu operacije 8.5.2 “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” iz podmjere 8.5 “Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava”, koja je u sklopu mjere 8 “Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma” - objašnjava nam Sanja Kopjar, dipl. ing. agronomije, koja je prošle godine imenovana za ravnateljicu Javne ustanove Priroda Varaždinske županije...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci