Zašto je Krunoslav Lukačić baš sada postao „medijska zvijezda“

vv | 31.8.2021. u 22:15h | Objavljeno u Aktualno

Krunoslav Lukačić, savjetnik ministrice poljoprivrede i bivši čelnik posrnule Agencije za razvoj Varaždinske županije, postao je u utorak navečer jedna od glavni tema čak dva nacionalna medija, 24 sata i Index.hr, od kojih potonji zaključuje da je „HNS možda politički mrtav, ali njegovi ljudi odavno nisu bili življi“

A zašto tako? Index.hr prvo ukazuje na Lukačićevu savjetničku funkciju u Ministarstvu poljoprivrede i što mu ona sve (do)nosi, iako je savjetnik ministrice poljoprivrede već prije pola godine.  Isto tako govori i o izrečenoj mu novčanoj kazni  Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer je od 15. lipnja 2015. do 17. svibnja 2018. istovremenim bio zamjenik načelnika Općine Sračinec i direktora u AZRA-i, premda je ta odluka još od prije dvije godine. Nadalje, ukazuje i da je dobio poslovno uvjetovani otkaz u AZRA-i s otpremninom od 99 tisuća kuna, premda ni to nije od jučer, već „lanjski snijeg“.

No to nije sve. Lukačićeva radna mjesta i primanja predmet su interesa i 24 sata, i to u članku koji je objavljen na portalu sat vremena ranije nego na Index-u. Dakle, gotovo istovremeno izašle su dvije opširne raščlambe lika i djela bivšeg HNS-ovog kandidata za varaždinskog župana.  

Je li to slučajno?

Naravno da nema govora o slučajnosti ovih raščlambi. Razlog za to što je Lukačić baš danas postao predmet interesa nisu prije spomenute njegove funkcije i postignuća, već nova koja mu se smiješi. Naime, ozbiljan je kandidat za čelnika Javne ustanove za razvoj Varaždinske županije (JURA).

Ili je to možda bio dok nije pokrenuta ova „medijska ofenziva“?

Kako bilo,  oko toga tko stoji iza ovih objava, odnosno tko je izvor informacija, ne dvoje u HNS-u. Naime, prstom upiru u „stranku koja je izgubila Varaždinsku županiju, koja se bori za opstanak“ stranku  s kojom su na zadnjim izborima ponegdje i koalirali, unatoč svemu u prošlosti,  a danas su skupa i koalicijski partneri HDZ-u, kojemu je dobrodošla svaka ruka, što na lokalnoj, što na nacionalnoj razini pa makar se morao suočavati i s ovakvim situacijama, koje bi mogle ozbiljno naštetiti dogovorenom….