Zašto je dosadna politička scena na sjeveru - za razliku od one južne

vv | 13.6.2022. u 16:32h | Objavljeno u Aktualno

Pošalju poziv medijima, stanu ispred mikrofona i vele da su oni drugi, njihovi politički suparnici, dokazani lopovi, lažovi, mutikaše… Isti dan ili dan kasnije ti, drugi, odgovaraju prvima da su zapravo oni sve to što njima predbacuju. A nakon izvjesnog vremena, uloge se zamjenjuju…

Tako, ukratko, izgledaju vrhunci pomalo već dosadnih političkih sučeljavanja na sjeveru. No, jug je nešto sasvim drugo. Barem od vikenda. Istina, i tu ne fali prozivki lopova i mafijaša, ali ne samo u kontekstu oštećenja proračuna, namještanja zaposlenja stranačkim kolegama i tome sličnog, već nečega sasvim drugog - seks afere! Doduše,  zasada nije baš jasno što je u njoj sve stvarno, a što namjerno izmišljeno...

-Zbog vlastite naivnosti, žrtva sam gnjusne internet prevare koja je motivirana političkom situacijom u Splitu, poručio je Luka Baričić, splitski gradski vijećnik.

On se, naime, našao u središtu skandala nakon što je objavljena njegova prepiska s navodnim djevojkama iz Beograda, od kojih bi jedna bila maloljetna. Ili mu se tako barem činilo. Naime, danas je detaljnije pojasnio što on misli da se dogodilo.

-Da bi informacije bile cjelovite, smatram da radi točnog informiranja javnosti trebam objaviti fotografije osoba s kojima sam smatrao da komuniciram. Na prvoj slici je "Aleksandra", a na drugoj "Milica" za koju je naknadno rečeno da ima nešto manje od 18 godina, navodi splitski gradski vijećnik.

Objašnjavajući kako je došao do njih, naveo je da mu se na aplikaciji za upoznavanje javila djevojka koja se predstavila kao Aleksandra iz Beograda.

-Vrlo brzo smo se zbližili i oboje zaključili da između nas postoji bliskost i uzajamni osjećaji seksualne napetosti. Tu napetost izražavali smo tako što smo si slali poruke eksplicitnog sadržaja, koje ste mogli pročitati u medijima. Za svoju intimu se ne namjeravam opravdavati jer sve što sam htio je da se ta napetost realizira bliskim kontaktom. Ovdje moram naglasiti da nisam nudio zaposlenje osobi s kojom se dopisujem što se jasno vidi u porukama koje smo razmijenili, ali od sve komunikacije, samo tu poruku medij koji je objavio korespodenciju nije objavio pa ću je objaviti ja.  U tim porukama pište “ Ne zapošljavamo preko veze. Neću, kriva stranka.” Aleksandra mi je u jednom trenutku rekla da će doći u Split pod uvjetom da nju i njenu sestru upoznam s Bojanom Ivoševićem. Kako sam već rekao, imao sam jedan cilj i na putu do tog cilja napravio sam stvari koje nisam smio te sam izmišljao stvari koje Bojan nikada nije rekao zbog čega se ispričavam svom kolegi i prijatelju kojeg sam nesmotrenim i naivnim ponašanjem doveo u neugodnu poziciju. Nakon što mi je Aleksandra rekla da neće doći u Split ako ne ostvari kontakt s Bojanom, zamolio sam gospodina Ivoševića da se javi njenoj sestri koja je zainteresirana za Bojana, sve kako bi Aleksandra došla u Split. Bojan ostvaruje kratku komunikaciju sa navodnom sestrom Milicom, a meni se Aleksandra više puta javlja s navodima da je Bojan nezainteresiran i hladan i da je to žalosti. Bojan uskoro saznaje da se radi o maloljetnoj osobi i prekida komunikaciju, navodi Baričić, naglašavajući da vrlo brzo nakon toga prestaje i komunikacija Aleksandre prema njemu, a od osobe koja je bliska ljudima iz Hrvatske građanske stranke saznaje da iza svega stoji Tonči Omrčen kojeg misli prijavit policiji jer je vodio operaciju radi  kompromitacije Bojana Ivoševića, a on je bio samo poluga preko koje je organizator htio doći do Ivoševića.  

Sličnih događanja, vjerojatno, ne manjka ni na sjeveru jer i tu se švrlja, zalomi sa strane i tome slično. Naročito to vrijedi na političkoj sceni. No, toga u javnosti nema. Zašto?