Zasad odgođena rasprava o proračunu, ima li Habuš 13 ruku za izglasavanje proračuna? Foto: VV arhiva

Zasad odgođena rasprava o proračunu, ima li Habuš 13 ruku za izglasavanje proračuna?

| 29.12.2016. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

Nakon pauze od sat i pol tijekom koje su održane sjednice Odbora za financije te Odbora za statutarno-pravna pitanja, varaždinski gradski vijećnici vratili su se u vijećnicu. No, o prijedlogu proračuna raspravljat će se po svemu sudeći tek na kraju današnje sjednice.

- Dogovoreno je da se ide normalno po točkama dnevnog reda kako bi Odjel za financije mogao dva amandmana objediniti u jedan. Napravit će se sukus amandmana kako bi se vidjele posljedice na proračun. Kada bude spreman objedinjeni amandman, ide se na tu točku i na raspravu - pojasnio je vijećnicima gradonačelnik Goran Habuš.

No, pitanje ima li Habuš potrebnih 13 ruku vijećnika za izglasavanje proračuna još je uvijek nejasno. Proračun će najvjerojatnije podržati troje HNS-ovih vijećnika, dvoje SDP-ovih, HSU-ova Katica Darabuš, dvoje laburista, nezavisni Dražen Vincek i Danijela Benkus i Zdravko Golub te HSS-ov Mladen Hižak. Jasno je da će protiv proračuna glasati nezavisni Zlatan Avar i Robert Podolnjak, četvero HDZ-ovih vijećnika, HRAST-ov Krunoslav Burek, Natalija Martinčević (reformisti) te HSLS-ovi Željko Bunić i Miodrag Pap.

No, nezavisni Marijan Cingula i Stjepan Cepanec još se nisu konkretno izjasnili hoće li ili neće podržati prijedlog proračuna.

Predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan pita se o kojem prijedlogu proračuna danas uopće odlučuju gradski vijećnici.

- Očito će se kupovati do zadnjeg, jer je točka proračuna s drugog stavljena na zadnje mjesto - komentirao je Habijan na svom Facebook profilu.

Označeno u