Zasad ništa od prodaje MBO-a: Prijedlog C.I.O.S. MBO-a skinut s dnevnog reda

| 29.12.2016. u 10:43h | Objavljeno u Aktualno

Većinom glasova varaždinskih gradskih vijećnika s dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća skinuta je točka o prijedlogu odluke o prihvaćanju prijedloga tvrtke C.I.O.S. MBO za mirno rješenje odnosa u pogledu nekretnine u Brezju. Podsjetimo, tvrtka je Gradu predložila da odustane oko sporova koji se vode oko gradskog zemljišta na kojem je izgrađeno postrojenje za MBO, dok bi zauzvrat Grad dobio obeštećenje.

Pojedini gradski vijećnici upozorili su da iza te točke stoji prodaja MBO postrojenja tvrtci Piškornica-sanacijsko odlagalište, a na tu je temu u utorak održan i prosvjed u 7. mjesnom odboru.

Skidanje te točke s dnevnog reda zatražili su nezavisni Stjepan Cepanec, HDZ-ova Otilija Cvetko, nezavisni Zlatan Avar, HSLS-ov Željko Bunić, Božidar Kolarić (laburisti), Natalija Martinčević (reformisti), HRAST-ov Ladislav Ilčić te nezavisni Robert Podolnjak. Vijećnici su se složili da nisu dobili dovoljno dokumentacije, a potrebno je i provođenje javne rasprave prije donošenja te odluke.

- Ta se odluka može tek nakon provedene javne rasprave. Nismo dobili svu dokumentaciju i bilo bi neodgovorno imati takvu točku na dnevnom redu - ukazao je Avar, dok je Martinčević napomenula da se događa nešto sa čime nisu upoznati ni građani niti vijećnici.

- Što je tu interes Grada? Ne znamo što se želi postići i koje su posljedice. Treba se provesti javna rasprava i pripremiti kvalitetna dokumentacija. Onda ćemo to rješavati, a ne ovako na horuk - upozorila je Martinčević.

Gradonačelnik Goran Habuš vijećnicima je poručio da on neće skinuti tu točku s dnevnog reda jer bi to bilo licemjerno od njega budući da je on predložio njeno stavljanje nakon čega su vijećnici sa 16 glasova „za“ podržali njeno skidanje.

Označeno u