Ivica Labaš, zapovjednik JVP grada Varaždina Foto: VV arhiva

Zapovjednik vatrogasne postrojbe Ivica Labaš gradskim vijećnicima: Vozni park nam je zastario

| 25.10.2017. u 12:14h | Objavljeno u Aktualno

Osim oko izvješća o radu Termoplina, na jučerašnjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća rasprava se, pomalo iznenađujuće, vodila i oko izvješća o Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina.

Točnije, oko starosti njihova voznog parka budući da je vijećnik Davor Patafta naveo kako JVP ima vozila stara 30 godina, a sa čime je članove odbora, kaže, upoznao zapovjednik Ivica Labaš.

Čehok mu je odvratio kako su varaždinski vatrogasci najbolje opremljeni te je podsjetio kako je za njegova mandata prije desetak godina kupljeno deset novih vozila.

- Nijedna vatrogasna postrojba nije tako dobro opremljena - mišljenja je Čehok nakon čega je sam zapovjednik JVP vijećnicima ukratko predstavio starost voznog parka JVP. Među najstarijima su svakako kemijsko vozilo koje je '72. godište te šumsko vozilo koje je '88. godište.

- Imamo 19 vatrogasnih vozila što je popriličan broj. Ipak, i zadnje vozilo kupljeno 2007. je po standardima praktički već staro. Naša JVP ima oko 500 intervencija godišnje i sve odrađujemo stručno i kvalitetno s opremom koju posjedujemo. Osim za grad, JVP sudjeluje i u intervencijama za druge općine što nismo dužni, no vatrogastvo ne poznaje granice. Vozila su kapitalna investicija i tendencija je da ih zamijenimo. Primjerice, u prvih deset godina mandata gradonačelnika kupili smo 10 vozila i nadam se da ćemo u mandatu ove vlasti zamijeniti taj vozni park. Jedno vozilo stoji 3-4 milijuna kuna, auto-ljestve pet milijuna kuna, i svakih 10 do 15 godina morali bismo mijenjati vozni park kako bismo mogli reći da su vozila 100 posto sigurna. No, nemojte se bojati da nećemo moći odgovoriti na intervenciju - napomenuo je Labaš.

Izvješće o radu JVP vijećnici su jednoglasno prihvatili.