Pročelnik Odjela za komunal Mario Sambolec

Zaposlenik Komunala Bojan Lukman dobio 7.157 kuna nagrade za dobar rad

D.P./Varaždinske vijesti | 17.11.2016. u 12:25h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su Varaždinske vijesti pisale o nalazu državne revizije prema kojem je Grad Varaždin isplatio oko 30.000 kuna za prekovremeni rad zaposlenicima i oko 7.000 kuna nagrade jednom zaposleniku, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš istražio je o čemu se radi i o tome je jutros izvijestio novinare.

- Taj iznos od 30.000 kuna isplaćen je devetorici zaposlenika, temeljem njihovih prekovremenih sati. Mjesečno je to 1.800 kuna za svih njih devet. Radi se o ljudima iz protokola koji su vani popodne, u subotu, nedjelju. Radi se o mojem vozaču i slično - kazao je Goran Habuš.

Za prekovremni rad najviše je isplaćeno voditelju Ureda za odnose s javnošću i protokol Dražen Dretar kojem je isplaćeno 10.509 kuna bruto za 99 prekovremenih. To je i Marko Peček, službeni vozač kojem je isplaćeno 7.488 kuna bruto za 200 sati. Savjetnici za informiranje Luciji Cahunek isplaćeno je 3.062 kune bruto, dok je ostatak isplaćen još šest zaposlenika.

Nagradu za uspješnost u radu od 7.157 kuna neto je pak dobio Bojan Lukman, savjetnik za geografsko-informacijski sustav iz odjela za komunal i to na prijedlog pročelnika.

- Zbog iznimnog zalaganja i izuzetnog angažmana mimo obaveza koje su mu propisane radnim mjestom te zbog nadoknađivanja drugih radnika koji su bili na bolovanju smatrao sam da je potrebno tog čovjeka dodatno nagraditi - pojasnio je pročelnik Odjela za komunal Mario Sambolec.

Vezano za tekst o prekovremenim satima objavljen u Varaždinskim vijestima od 15. studenog iz Grada Varaždina su poslali očitovanje koje prenosimo u cijelosti:

Iako svoj tekst temeljite na revizijskom izvješću, u tekstu ste iznijeli netočan podatak da je jednom zaposleniku isplaćeno više od 29 tisuća kuna za prekovremeni rad. Točan je podatak da se taj iznos odnosi na devet zaposlenika u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika, a da je za sve zaposlenike gradske uprave u 2015. godini temeljem prekovremenog rada ostvaren rashod od bruto ukupno 83.911 kuna. Ističemo da je zakonska obveza poslodavca isplata plaće za prekovremeni rad te da su svi prekovremeni sati isplaćeni opravdano temeljem evidencije koju odobravaju i ovjeravaju pročelnici.

Označeno u