Započelo podnošenje zahtjeva za izvanrednu mjeru za prilagodbu stočarima

Varaždinske vijesti | 27.7.2022. u 17:40h | Objavljeno u Aktualno

U utorak, 26. srpnja objavljen je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za potpore iz 80 milijuna kuna vrijednog Programa izvanrednih mjera za prilagodbu proizvođačima u sektorima mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva.

Javni poziv, odnosno podnošenje zahtjeva za potpore, otvoreno je do 15. kolovoza 2022. godine.

- Cilj ovog Programa je dodjela izvanredne potpore proizvođačima iz kategorije mikro, malih ili srednjih poduzeća kako bi se ublažile posljedice porasta cijena stočne hrane i energenata te omogućio nastavak primarne proizvodnje u odabranim sektorima, a čime će se izravno pridonijeti sigurnosti opskrbe stanovništva mlijekom, svinjskim mesom, mesom peradi i jajima - priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Sredstva za provedbu predmetnog Programa osigurana su u Državnom proračunu RH, pri čemu je predviđeno 44 milijuna kuna za govedarstvo, 20 milijuna kuna vrijedna potpora uzgajivačima krmača, 8 milijuna kuna proizvođačima tovnih svinja, 5 milijuna kuna za proizvođače mesa peradi i 3 milijuna kuna za proizvođače konzumnih jaja.

Osnovni i dodatni uvjeti prihvatljivosti propisani su Javnim pozivom koji, uz ostale detalje vezane uz podnošenje zahtjeva, kao i potrebnu dokumentaciju, možete pronaći ovdje.