Započeli radovi u Gornjem Kućanu na novoj biciklističkoj stazi i odvodnji oborina

VV | 4.2.2021. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Danas se u Gornjem Kučanu, u Gospodarskoj ulici odnosno Varaždinskoj ulici ispred trgovačkog centra Pevex, održala konferencija za novinare gdje su gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te Željko Bunić, direktor Varkoma dali novinarima informaciju o radovima koje djelatnici Varkoma počinju u tom dijelu grada na izgradnji biciklističke staze i sustavu odvodnje oborinskih voda.

- Uvjeti su takvi da možemo krenuti s radovima i u zimskim mjesecima. Ovo je jedna jako važna investicija Grada. Ide se na rasteretni kanal i sustav oborinske odvodnje, što radi Varkom, a nakon toga ćemo u dužini od 2.6 kilometara postaviti biciklističku stazu jer je ovo postala sada jako prometna prometnica. Mi smo ljudima zbog toga morali zajamčiti sigurnost. Ne samo ovdje već i drugdje po gradu biti izgrađeno oko šest kilometara biciklističkih staza - objasnio je gradonačelnik Čehok i naglasio da se ide idućeg tjeda i proširenja parkirališnih mjesta u Koprivničkoj ulici te za stanare imeđu prometnica Tina Ujevića i Miroslava Krleže.

- Radi se o jednom zaključku koji je dio naše politike obrane od poplave. Prije dva mjeseca smo najavili ovaj projekt. Naš posao je zaštiti grad od spornih točaka u eventualnosti poplava, a druga je stvar da se napravi odvodnja do Kućana i da se sanira na najbolji mogući način - rekao je Bunić.

Vrijednost radova je 3.6 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti završeni do 1. travnja.

1612429411955.jpg

1612429461061.jpg