Zapeli u (malom) snijegu? "Prije bi iz Rijeke došli, nego vlakom iz Varaždina" Foto: ilustracija

Zapeli u (malom) snijegu? "Prije bi iz Rijeke došli, nego vlakom iz Varaždina"

I.D./Varaždinske vijesti | 15.12.2018. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

Jesu li već prvi centimetri snijega stvorili problem vlakovima na našem području? Javio nam se, naime, čitatelj iz Kapele Podravske, ogorčen zbog sinoćnjeg događaja.

- Pitajte HŽ kad su u petak navečer putnici vlakom iz Varaždina došli do Koprivnice. Vlak je stao već kod Jalžabeta i nije se gibao par sati, a nitko putnicima nije osigurao drugi prijevoz. Moja supruga radi u Varaždinu i svakodnevno putuje tim vlakom koji iz Varaždina inače kreće u 19.18 sati. Vlak je stao, ali nitko im nije ništa rekao, osim da se strpe. To je trajalo do oko 22 sata, a tad su nećaci došli po nju i odvezli je do Ludbrega, tako da je doma došla oko 23 sata. I kamion bi prije došao iz Rijeke - ogorčen je čitatelj.

Dodao je da je u vlaku, kao i uvijek, bilo i studenata i učenika i iz Virovitice.

- Tko zna kad su oni došli doma, možda tek ujutro. Tko uopće odobrava da takve stare kante voze putnike? Takve se stvari ponavljaju svake godine, i to više puta. Sad nije bilo ni snijega, ne možemo govoriti o zimi s 1 cm snijega i temperaturom od plus 2 - pita se čitatelj.

Upit s pritužbama na jučerašnju vožnju vlakom poslali smo Hrvatskim željeznicama, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Inače, na web stranicama HŽ - Putničkog prijevoza stoji napomena koja se odnosi na današnji dan (15. prosinca) u kojoj piše: "Danas 15. prosinca 2018. zbog količina snijega u prometu dolaziti će do kašnjenja vlakova od 20-30 minuta" - korisnici željezničkih usluga, dobro se stoga pripremite za zimske dane pred nama.