APEL Zalihe ponovno niske, darujte krv u OB Varaždin ili u akcijama Crvenog križa Foto: Crveni križ; OBV; VV arhiva

APEL Zalihe ponovno niske, darujte krv u OB Varaždin ili u akcijama Crvenog križa

I.D./Varaždinske vijesti | 17.12.2020. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Zalihe krvi u zdravstvenim ustanova diljem Hrvatske, pa tako i na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin već su neko vrijeme niske, a osobito to vrijedi za sve negativne krvne grupe te za krvnu grupu A+.

Stanje zaliha krvi u OB Varaždin 17. prosinca:

2020-12-17_Opća_bolnica_Varaždin_zalihe_krvi.jpg

Krv možete darivati na Odjelu za transfuzijsku medicinu u OB Varaždin, ponedjeljkom, utorkom i petkom od 7.30 do 11 sati, te srijedom i četvrtkom od 7.30 do 13 sati (dan prije blagdana od 7.30 do 10 sati).

Hvalevrijedan je stoga čin svih koji su se proteklih dana odazvali dobrovoljnim akcijama krvi u organizaciji gradskih društava Crvenog križa Varaždin i Ivanec.

GDCK Varaždin organizirao je 9. prosinca dvije akcije darivanja krvi, u općinama Cestica i Vinica. U Cestici je akcija organizirana u sklopu projekta “Mlada aktivna Cestica”, a darivanju krvi je pristupilo ukupno 28 osoba od kojih je 23 uspješno dalo krv. Na akciji u općini Vinica prikupljene su ukupno 22 doze krvi, a u organizaciji su pomogli članovi Udruge mladih UMAMI Vinica.

gdck_varazdin_darivanje_krvi_cestica_vinica_09-12-2020.jpg

GDCK Ivanec je 15. prosinca organiziralo akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Klenovniku i Ivancu. Akciji je pristupilo 58 darivatelja, od kojih je 10 odbijeno, a uspješno je provedeno 48 punktacija. Iz Crvenog križa zahvaljuju svima koji su se odazvali te svojim nesebičnim činom doprinijeli liječenju bolesnika.

gdck_ivanec_ddk_15-12-2020.jpg

Iz GDCK-a Ivanec ujedno su pozvali na sljedeću akciju, koja će se održati 22. prosinca, od 8.30 do 13 sati, u prostorijama GDCK Ivanec, na koju pozivaju sve zdrave darivatelje i one koji bi to htjeli postati.