Predrag Štromar i Blaženka Divjak otvaraju radove na izgradnji škole u Svetom Iliji Foto: HNS

Predrag Štromar i Blaženka Divjak otvaraju radove na izgradnji škole u Svetom Iliji

VV/HNS | 22.5.2020. u 08:24h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ministrica Blaženka Divjak u pratnji HNS-ovog potpredsjednika Vlade Predraga Štromara danas će u Svetom Iliji otvoriti radove na izgradnji nove škole. Ta je škola ujedno i simbolični dokaz da se može uspjeti samo i isključivo radom.

Vlada je, naime, dala suglasnost ministrici Blaženki Divjak i Ministarstvu obrazovanja za izgradnju škole, vanjsko uređenje, uređenje pristupne prometnice, ograde i školskih sportskih terena. Ministarstvo će sufinancirati izgradnju s 44,8 milijuna kuna, dok je ukupna investicija 56 milijuna kuna.

Potpredsjednik Štromar na ovom projektu inzistirao od daleke 2005. godine, a u zadnje tri godine napokon se vidi da Varaždinska županija i sjever Hrvatske imaju prijatelja u Vladi, tvrde iz HNS-a.

- Ovo je samo dokaz koliko je politika često gluha i slijepa na potrebe jedne sredine, na potrebe ljudi, a u ovom slučaju najmlađih. Sjever Hrvatske godinama se zapostavljao, ali Štromar je obećao dok god je u Zagrebu da će tu nepravdu ispravljati i upravo je to i radio od prvog dana ulaska u Vladu. I sad nije bitno tko će se pohvaliti zaslugama jer se radi o projektu koji će ostati i iza ove Vlade i svih onih koji su na vlasti u županiji, općini ili vode političke stranke. Škola će ostati roditeljima, djeci i svim budućim naraštajima - oglasili su se iz HNS-a.

stromar_divjak_2.jpg