Zahvala svim volonterima, članovima i djelatnicima povodom Svjetskog dana Crvenog križa

MGA/VV | 8.5.2020. u 19:50h | Objavljeno u Aktualno

Na današnji dan 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.

Crveni križ je najveća i najstarija humanitarna organizacija na svijetu čije osnivanje seže daleko u povijest, na prostorima RH postoji već više od 150 godina, a Gradski Crveni križ Varaždin osnovan je već 1887. godine.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin provodi slijedeće aktivnosti: tečajeve prve pomoći za vozače i zaposlenike poslovnih subjekata, organizira i provodi tečajeve obnove znanja iz pružanja prve pomoći za ciljane skupine i sve zainteresirane građane; Organizira i u suradnji s Općom bolnicom Varaždin provodi akcije dobrovoljnog davanja krvi te se brine o zahvalama za darivaoce; Rad s mladima kroz organizaciju i provedbu Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa te provedbom edukativnih radionica za djecu i mladež i kroz organiziranje edukacija i volonterskih akcija za mlade u sklopu projekta „Mlada aktivna CESTICA“; Provodi program Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe na području grada Varaždina; Provodi projekt besplatnog prijevoza za starije osobe u sklopu projekta „Pelamo se?“; Vodi Službu traženja; Provodi socijalno-humanitarne aktivnosti tijekom godine i u slučaju velikih nesreća i katastrofa.

Sve aktivnosti koje provodi GDCK Varaždin radi u sinergiji sa svojim volonterima i oni su naša prava snaga. Stoga im se ovim putem posebno zahvaljujemo. Od početka 2020. godine do današnjeg dana u GDCK Varaždin volontiralo je 103 volontera koji su ostvarili 550 volonterskih sati. Pomogli su više od 1000 korisnika na području Varaždina okolnih 10 općina.

- Hvala svim volonterima koji su pomogli i koji će tek pomoći ljudima u svojoj zajednici kroz nesebično davanje svojeg vremena, truda i znanja.

Hvala na uveseljavanju djece prvog dana škole kao Medo Jurica, hvala na edukacijama o zdravlju i prvoj pomoći u školama i javnim mjestima, hvala na pomoći u javnim vježbama civilnih službi, hvala na podizanju i spremanju šatora i ostale opreme za hitna stanja, hvala na neiscrpnoj volji i snažnim rukama i plećima kada je hitno trebalo pripremiti studentski dom za prihvat karantene.

Hvala vam na svakoj toploj riječi koju ste uputili našim korisnicima (i nama!), na svakom telefonskom pozivu na koji ste se javili i korisnika koji ste upisali i pomogli da svi koji su trebali pomoć u jeku korona virusa tu pomoć i prime.

Hvala na svakoj stepenici koju ste prošli (i gore i dolje), na svakom metru koji ste prohodali ili provozili na biciklu po ulicama Varaždina i okolnih 10 općina dostavljajući pakete, hranu i lijekove.

Hvala na svakom humanitarnom paketu koji ste upakirali i dostavili i hvala na svakom čekanju na blagajni ili ispred ljekarne da bi dostavili hranu i potrepštine iz dućana ili lijekove za starije i nemoćne sugrađane i za osobe u samoizolaciji.

Hvala na svakom zalijepljenom plakatu i podijeljenoj korisnoj informaciji o sigurnom ponašanju za vrijeme epidemije.

Hvala što se svaki puta odazovete kada je vaša pomoć potrebna.

Naše srce kuca sa vama i hvala vam što mijenjate ovaj svijet nabolje! - zahvala je koju je povodom Svjetskog dana Crvenog križa uputio GDCK Varaždin.