Za treninge otvoreni Sportski centar „Sloboda“ i Sportska dvorana „Varaždin“ u Graberju

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.3.2021. u 16:17h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Posljednjom odlukom Stožera civilne zaštite RH, koja vrijedi od danas, ponedjeljka, 1. ožujka, dozvoljeni su treninzi u zatvorenim prostorima, ali tako da ne dolazi do kontakta između sportaša.

Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina obavještavaju da su Sportska dvorana „Varaždin“ u Graberju i Sportski centar „Sloboda“ od danas otvoreni za korisnike - sportske udruge, prema inače definiranom rasporedu o terminima, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Sportska dvorana u Graberju u poslijepodnevnom je terminu otvorena za treninge, a u jutarnje termine na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture vratili su se učenici srednjih škola svih razreda. Do sada su to bili samo maturanti.

Naime, odlukom o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja Stožera civilne zaštite RH od 26. veljače 2021. godine, određena je „zabrana svih natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji, u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koje je, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobrilo Ministarstvo turizma i sporta“ - pišu iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Navode i prema Odluci nužnu epidemiološku mjeru da se „treninzi u zatvorenim prostorima mogu održavati samo na način da prilikom treninga ne dolazi do kontakta između sportaša (npr. igranje nogometa, rukometa, košarke, borbe u borilačkim sportovima i dr.) i uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo“.

- U Odluci se dodaje da se „sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se sportski objekti iznimno koriste samo za potrebe dopuštenih aktivnosti - citiraju.