Za spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima Županija bi trebala dati 60.000 kuna Foto: Ilustracija

Za spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima Županija bi trebala dati 60.000 kuna

IHR/Varaždinske vijesti | 29.9.2020. u 14:57h | Objavljeno u Aktualno

Prihvate li županijski vijećnici prijedlog Odluke o projektu izgradnje, Varaždinska županija sa 60.000 kuna sufinancirat će projekt Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU varaždinske u Domovinskom ratu.

Prijedlog Odluke o projektu izgradnje "Spomen obilježja poginulimi nestalim policajcima PU varaždinske u Domovinskom ratu“ jedna je od tema o kojoj će na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine raspravljati županijski vijećnici. U Odluci se navodi kako je Spomen obilježje od interesa za Varaždinsku županiju kojim se ostvaruju njezini strateški ciljevi senzibilizacije javnosti u promicanju vrijednosti i digniteta Domovinskog rata na području Varaždinske županije.

Projekt će provoditi Udruga specijalne policije Roda s PU varaždinskom, a Varaždinska županija taj projekt trebala bi sufinancirati sa 60.000 kuna. Novac je osiguran u proračunu Varaždinske županije za 2020. godinu i projekcijama za 2021. i 2022. godine.

Prijedlog odluke će obrazložiti župan Radimir Čačić.

Podsjećamo, spomen obilježje trebalo bi biti izgrađeno u Milčetićevoj ulici u Varaždinu. Natječaj za izradu idejnog rješenja je proveden, a projekt je pokrenula PU varaždinska s Udrugom specijalne jedinice policije Roda Varaždin i ostalim udrugama.

Označeno u