Za nesvakidašnje biciklističke staze varaždinski gradonačelnik opravdanje našao u - Londonu!?

vv | 22.8.2019. u 17:52h | Objavljeno u Aktualno

Vidim u tuđini da je odjednom najvažnija tema nova biciklistička staza, napisao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji zajedno sa zamjenicima Sandorm Malenicom i Zlatanom Avarom boravi u Londonu. Velika udaljenost nije, međutim, mogla prekinuti njegovu brigu o Varaždinu, posebice stazama za bicikliste.

Povod za javljanje iz Velike Britanije naime, novouređena je Anina ulica, točnije nedavno iscrtane staze u njoj, koje izgledaju kao krivudave rijeke ponornice: čas se vide, čas se ne vide.

- Maknuvši parkirna mjesta, napravili smo stazu koje tu prije nije bilo, a sada je napravljena kako su projektant i struka rekli, ukazuje Čehok, napominjući da je staza crvena kako bi upozorila vozače automobila da tu ne parkiraju i budu oprezni.

To što se auti i dalje parkiraju na stazu, kako upozorava, nepropisno je i ne znači da staze ne treba.

- A to što dva metra staze zaobilazi rasvjetni stup ne smeta biciklistu uopće, dodaje Čehok, koji prilože primjere Londona, točnije najfrekventnije prometnice, koja nema staza, već samo horizontalni ili vertikalni znak s kojim se upozorava na bicikliste.

Dakle, čini se da je put u prijestolnicu Velike Britanije za varaždinskog gradonačelnika bio itekako koristan,  i to ne samo zbog nazočnosti na predstavi istarskog i varaždinskog kazališta, već i zato što je u Londonu našao opravdanje za svoja, nesvakidašnja prometna rješenje. No. koliko je to opravdano, prosudite sami….

08.jpg

Označeno u
Galerija slika