Za izgradnju RCGO Piškornica stigle dvije ponude, obje veće od procijenjene vrijednosti Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Za izgradnju RCGO Piškornica stigle dvije ponude, obje veće od procijenjene vrijednosti

VV | 5.9.2022. u 14:41h | Objavljeno u Aktualno

Danas, 5. rujna točno u podne u prostorima trgovačkog društva Piškornica otvorene su ponude zaprimljene u postupku javne nabave za uslugu Projektiranja i izvođenja radova na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, procijenjene vrijednosti nabave 346.663.831,20 kuna, bez PDV-a.

Ponude su predala dva gospodarska subjekta: HELECTOR S.A., Athens čija je ponuda 820.579.056,90 kuna bez PDV-a te zajednica ponuditelja KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje, Krško i KOSTAK – graditeljstvo tehnologija sirovine, Zagreb, s ponudom u iznosu od 669.894.434,92 kuna bez PDV-a.

- Povjerenstvo za provedbu postupka javne nabave izvršiti će pregled i ocjenu pristiglih ponuda sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi. Kako su zaprimljene ponude veće od procijenjene vrijednosti nabave, a što je obzirom na trenutno stanje na tržištu bilo za očekivati te da se Vlada RH svojom odlukom obvezala na osiguranje 90% sredstava za izgradnju Centara za gospodarenje otpadom, osnivači tvrtke Piškornica, odnosno Skupština trgovačkog društva Piškornica, zatražit će sastanak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, kao i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kako bi se razmotrile pristigle ponude i osiguranje financijskih sredstava. Po održavanju sastanka sa čelnicima navedenih Ministarstava biti će donijeta odluka o nastavku provedbe postupka javne nabave, odnosno započeti evaluacija pristiglih ponuda i potom donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja - izvijestili su iz Piškornice te napominju da su se i drugi Centri za gospodarenje otpadom, kao i brojne druge infrastrukturne građevine i projekti, susreli s izazovom osiguranja dodatnih financijskih sredstava te da su u suradnji s resornim ministarstvima i Vladom RH pronađeni modeli financiranja - izvjestili su iz Piškornice.

S obzirom da je Centrima za gospodarenje otpadom Zakonom o otpadu utvrđena uloga i odgovornost obrade ostatnog miješanog komunalnog otpada, a sve kako bi se tako ispunile naše obveze u sektoru otpada prema EU te da je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja iskazalo potvrdan stav spram osiguranja dodatnih sredstva kod drugih CGO koji su ove godine proveli postupak javne nabave, realno je očekivati takvu odluku i u ovom slučaju.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci