Za ispunjenje obveza iz 2016. prema svojim djelatnicima, OB Varaždin osigurano više od 384 tisuće eura iz državnog proračuna

Varaždinske vijesti | 3.8.2023. u 14:48h | Objavljeno u Aktualno

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o namjenskoj pomoći zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Republika Hrvatska i jedinice lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave, među kojima je i Opća bolnica Varaždin.

Naime, zdravstvenim ustanovama na taj se način osigurava namjenska pomoć za pokriće troškova po isplaćenim pravomoćnim sudskim presudama koje se odnose na sporove za isplatu razlike plaće zbog neuvećanja osnovice za 6 % u 2016. godini u javnim službama.

Sredstva su osigurana preko Ministarstva zdravstva te je u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu, osiguran iznos do 17.000.000,00 eura. Odlukom Vlade RH, Općoj bolnici Varaždin dodijeljeno je 384.173,00 eura.

Zadovoljan ovom odlukom, ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak zahvalio je Vladi RH na dodijeljenim sredstvima.

- Nakon velikih projekata koje smo realizirali, odnosno započeli u Bolnici, a riječ je o kapitalnim projektima koji zahtijevaju velika financijska sredstva, ovo osiguranje financijskih sredstava uvelike će pomoći OB Varaždin u podmirenju obveza - kazao je ravnatelj Poljak te još jednom zahvalio svom osoblju i zaposlenicima OB Varaždin na njihovom predanom radu.

-Djelatnici OB Varaždin, unatoč svim nedaćama od epidemije koronavirusa nadalje, svoj posao uvijek su radili odgovorno i predano, često nauštrb svoj privatnog života, dajući svakodnevno sve od sebe. Dobili smo i obećanje iz Ministarstva zdravstva da ćemo uskoro ojačati našu ekipu novim ljudima te ćemo svi zajedno i dalje svakodnevno biti na usluzi žiteljima Varaždinske županije i sjevera Hrvatske, kako bismo im pružili najkvalitetniju zdravstvenu skrb – zaključio je Poljak.