"Za hranjenje životinja propusnica, ali za brigu o bolesnoj majci ne?!" Foto: Krešimir Đurić

"Za hranjenje životinja propusnica, ali za brigu o bolesnoj majci ne?!"

| 28.12.2020. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

- Nisu mi dali propusnicu za brigu o nemoćnoj majci, ali za hranjenje životinja sam dobio. Prolazit ću iz županije u županiju kao i dosad, svaki dan bez propusnice. Pa zar sam zato ležao u rovu s nepunih 20 godina?... Ja sam tražila za hranjenje životinja i još čekam odgovor. Ako mi ne odgovore do jutra, tko bu životinje nahranil?... Meni je odbijeno jer sam htela po svoju kćer... Nisu mi još odobrili, iako trebam u vezi posla - samo su neki od komentara s društvenih mreža nakon što je prošli tjedan uvedena zabrana napuštanja županije prebivališta ili boravišta te su ponovno uvedene propusnice za pojedine opravdane slučajeve.

Odluka je na snazi do 8. siječnja, stoga smo u županijski Stožer civilne zaštite poslali upit kako bi pojasnili detalje oko izdavanja propusnica.

Veliki pritisak

- Zahtjevi putem mailova počeli su se zaprimati već tijekom proteklog vikenda otvaranjem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., dok su zahtjevi putem platforme e-Propusnice mogli biti upućeni tek od ponedjeljka 21. prosinca. Kako ni Županijski stožer nije imao pristup aplikaciji e-Propusnice prije 21. prosinca, nije bilo moguće ranije krenuti s obradom pristiglih zahtjeva – pojasnio nam je načelnik županijskog stožera Robert Vugrin.

Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva, Varaždinska županija je tijekom prva dva dana zaprimanja zahtjeva aktivirala i do 30 osoba na poslovima obrade zahtjeva.

- Situacija se nakon početnog izvanrednog pritiska stabilizirala te se na zahtjeve putem maila odgovaralo unutar 24 sata, dok se na zahtjeve upućene putem aplikacije e-Propusnice odgovaralo najčešće unutar sat vremena. Poseban izazov predstavljala je činjenica da je upravo prvih dana većina zahtjeva bila upućivana putem e-maila, a veliki postotak predanih zahtjeva bio je nepotpun, te su se morali vraćati sa zahtjevom za dopunom – dodao je Vugrin.

Do 27. prosinca na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. upućeno je više od 7.000 mailova.

- Mnogi od njih su sadržavali više zahtjeva - često i za više desetaka osoba od strane poslodavaca zbog neophodnog dolaska radnika na posao. Stoga je procjena da je putem maila upućeno oko 12.000 zahtjeva – napomenuo je Vugrin.

Koliko zahtjeva je odobreno, koliko je odbijeno, koliko je policija imala posla zbog propusnica te što je načelnik županijskog stožera preporučio građanima, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u